Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon soslu kremalı kek yapımı için gerekli malzemeler:
- Kek için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 paket vanilin şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 limonun rendelenmiş kabuğu 2.
- Krema için: 2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı 2.
- Limon sosu için: 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı limon suyu, 1/2 su bardağı toz şeker 2.
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın 2.
- Yumurtaları toz şekerle mikser yardımıyla çırpın, krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin 2.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın 2.
- Un, vanilin şekeri, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın 2.
- Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin 2.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz 2.
- Bir tencereye süt, toz şeker, un, limon suyu ve limon kabuğu rendesini koyun 2. Orta derecede ısınmaya başlayana kadar sürekli karıştırın 2.
- Kaynamaya başladığında biraz daha karıştırarak koyulaşmasını sağlayın 2.
- Yumurta sarısını ekleyip hızlıca karıştırın, ardından tereyağını ekleyip karıştırarak eritin 2.
- Kremayı ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin 2.
- Bir tencereye su, limon suyu ve toz şekeri koyun 2. Orta ateşte karıştırarak kaynamaya başlayana kadar ısıtın 2.
- Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırarak kaynamasını sağlayın 2.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın 2.
- Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın 2.
- Kekin üzerine hazırladığınız limon kremasını yayın 2.
- Üzerine limon sosunu gezdirerek dökün 2.
- Dilimleyerek servis yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: