Limon soslu kremalı kek yapımı için gerekli malzemeler: Kek için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 paket vanilin şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 limonun rendelenmiş kabuğu. Krema için: 2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı. Limon sosu için: 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı limon suyu, 1/2 su bardağı toz şeker. Yapılışı: 1. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın. 2. Yumurtaları toz şekerle mikser yardımıyla çırpın, krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. 3. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. 4. Un, vanilin şekeri, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. 5. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. 6. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz. 7. Bir tencereye süt, toz şeker, un, limon suyu ve limon kabuğu rendesini koyun. 8. Kaynamaya başladığında biraz daha karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. 9. Yumurta sarısını ekleyip hızlıca karıştırın, ardından tereyağını ekleyip karıştırarak eritin. 10. Kremayı ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. 11. Bir tencereye su, limon suyu ve toz şekeri koyun. 12. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırarak kaynamasını sağlayın. 13. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 14. Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. 15. Kekin üzerine hazırladığınız limon kremasını yayın. 16. Üzerine limon sosunu gezdirerek dökün. 17. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.