Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı mantarlı ravioli yapmak için gerekli malzemeler:
- Makarna hamuru için:
- İç harcı için:
- Sosu için:
Yapılışı:
- Un ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırın 2.
- Yumurtaları azar azar una yedirin ve ellerinizle pürüzsüz ve yumuşak olana kadar yoğurun 2.
- Hamuru strece sarıp buzdolabında yarım saat kadar beklemeye alın 2.
- İç harç için geniş bir tavaya tereyağını, çok ufak küpler halinde doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin 2.
- Aynı boylarda doğranmış mantarları da ekleyip yüksek ateşte soteleyin 2.
- Son olarak unu ekleyip kavurun 2.
- Harç hafiften toparlanınca kremayı, peyniri ve maydanozu ekleyip ocaktan alın 2.
- Harcı soğuması için buzdolabına kaldırın 2.
- Dinlenmiş hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde oklava ya da merdane yardımı ile 2-3 milimetre kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın 2.
- Hamuru uzunlamasına ikiye bölün 2.
- Kullanacağınız kesici, kalıp ya da ufak bir bardakla raviolilerin yerlerini kesmeden belirleyin 2.
- Harçtan ufak parçalar alıp belirlenmiş alanlara tepecik halinde yerleştirin 2.
- Hamurda kalan boşlukları bir fırça yardımı ile hafifçe ıs
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: