Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföy hamuruna hazır pasta kreması veya sade muhallebi konulabilir 4.
Krema dolgulu milföyler yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
Kremanın hazırlanması:
- Pasta kremasının yarısını karıştırma kabına koyun 4.
- Üzerine yarım su bardağı soğuk süt ekleyin 4.
- Mikser ile koyulaşana kadar çırpın 4.
- Hazırladığınız kremayı 15-20 dakika buzdolabında soğutun 4.
Milföylerin hazırlanması:
- 2 adet milföyü buzdolabından çıkarın ve yumuşayana kadar bekletin 4.
- Milföylere kalıp ile şekil vermek için yumuşak bir bezin üzerine koyun 4.
- Kalıbı una batırın, milföyün üzerine bastırıp yavaşça çıkarın 4.
- Milföylerin ortasını küçük bir kalıp ile çıkarın 4.
- Bütün milföy olanı en alta yerleştirin, üzerine ortalarını çıkardığınız milföyleri aralarına sıvıyağ sürerek yerleştirin 4.
- Diğer milföylere de aynı işlemi tekrarlayın 4.
- Hazırladığınız milföyleri fırın tepsisine dizin, orta boşlukların kabarmaması için kürdan ile delin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün 4.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında milföylerin üzerleri kızarana kadar pişirin 4.
Servis etmeden önce hazırlanan kremayı sıkma şırıngasına koyup milföylerin orta boşluklarına sıkabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: