Kremalı mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket makarna; 400 gr mantar; 2 paket krema; 2 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı tereyağı; Karabiber; Tuz; Fesleğen (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Makarnayı haşlayın. 2. Mantarları dilimleyip tereyağını bir tavaya koyarak eritin. 3. İnce ince dilimlediğiniz sarımsakları tereyağına ilave edip soteleyin. 4. Mantarları tencereye ekleyip pişirmeye başlayın. 5. Daha sonra krema, tuz ve karabiberi ekleyin. 6. Son olarak haşladığınız makarnayı ilave ederek sosla birlikte özleşmesini sağlayarak pişirin. Alternatif bir tarif: Yarım paket makarnayı 5-7 dakika tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir tavaya tere yağını eritin. İnce ince doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Mantarların saplarını çıkarıp yıkayın ve ince ince dilimleyin. Soğana ilave edip birlikte sotelemeye devam edin. Mantarlar pişmeye yakın kremayı ekleyin, üzerine karabiber çekin ve krema çekene kadar kısık ateşte pişirin. Taze kekik yapraklarını ekleyip ocaktan alın. Makarnayı tavaya ilave edip kremalı mantar sosuyla karıştırın. Sıcak olarak servis tabağına alın.