Pide yapımı için iki farklı tarif aşağıda verilmiştir: 1. Kaşarlı Pide Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı süt, 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak), 1 yemek kaşığı instant maya, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un, kaşar peyniri. - Yapılışı: 1. Maya, su ve şekeri karıştırıp eritin. 2. Sıvı yağ, süt, yumurta, tuz ve unu ekleyerek hamur haline getirin. 3. Hamurun mayalanmasını bekleyin. 4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. 5. Kenarlarını içe doğru kapatıp orta kısmını açık bırakın. 6. Ayırdığınız yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp pidelerin kenarlarına sürün. 7. 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 8. Sıcak servis yapın. 2. Pastane Pidesi Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı ılık süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket instant kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağı un, 2 yumurta sarısı, susam, çörekotu. - Yapılışı: 1. Maya ve toz şekeri derin bir kaba alın. 2. Üzerine ılık su ve ılık sütü döküp tel çırpıcı ile karıştırın. 3. Sıvı yağ, tuz ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 30-35 dakika mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamuru biraz yoğurup havasını aldıktan sonra unladığınız tezgah üzerine alın. 6. Kısa bir süre daha yoğurup düzgün bir rulo yapın ve üç eşit parçaya kesin. 7. Bezeleri mayalanmaya bırakın. 8. Bezelerden birini alıp elinizle çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açın. 9. Üzerine düz şeritler ve baklava deseni