Buradasın
Lokma hamuruna neden sirke konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokma hamuruna sirke konmasının birkaç nedeni vardır:
- Hamurun kıvamını ve çıtırlığını artırmak 12. Sirke, hamurun pH seviyesini değiştirerek mayalanma sürecini hızlandırır ve hamurun daha hafif, gevrek olmasını sağlar 12.
- Dayanma süresini uzatmak 2. Özellikle poğaça gibi hamur işlerinde sirke, ürünlerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur 2.
Ancak, sirke miktarının fazla olması tatlının asidik bir hale gelmesine neden olabilir 1. Bu nedenle, sirke kullanırken ölçüye dikkat edilmelidir 1.
Geleneksel lokma tatlısı tariflerinde sirke genellikle kullanılmaz; modern tariflerde ise bu malzeme, lokmanın daha çıtır ve hafif olmasını sağlamak amacıyla eklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: