Buradasın
Eski maya tarhanalı ekmek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski maya tarhanalı ekmek yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, tarhanalı ekmek yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Geniş bir kapta malzemeleri karıştırıp hamuru tezgaha alın 3.
- 7-8 dakika hamuru çalıştırın ve üzerini nemli bir bezle örtün, 1 saat mayalayın 3.
- Unlanmış tezgaha hamurun altı üstüne gelecek şekilde alın 3.
- Parmak uçlarınızla büyük bir dörtgen yapın 3.
- Önce üst tarafını ortaya doğru, ardından da alt tarafını ortaya doğru katlayıp silindir haline getirin 3.
- Hamuru doksan derece çevirip kısa kenarı önünüzde olacak şekilde koyun ve uzak taraftan içe doğru rulo yaparak kendinize doğru getirin 3.
- Kenarlarındaki kat yerlerini üstten alta doğru elinizle iterek üstünü iyice yuvarlayın 3.
- Bu şekilde birkaç avuç unla iyice unladığınız mutfak bezinin içine, düzgün tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin ve bezi bohça gibi kapatıp genişçe bir kasenin içine yerleştirin 3.
- Bu şekilde 1 saat daha mayalayın 3.
- Fırını 250°C'ye ısıtıp fırın taşı veya fırın tepsisini ters bir şekilde yerleştirin 3.
- Fırın ısınınca ekmeğin kasesinin üzerine kesme tahtası veya genişçe bir tahta küreği yerleştirip çevirin 3.
- Üzerindeki kaseyi ve bezi alın, bıçakla veya ustura ile üzerine birkaç çizik atın ve fırına yerleştirin 3.
- Fısfısla fırının tüm yüzeylerini iyice ıslatın 3.
- Bu şekilde 50 dakikada ekmek pişecektir 3.
Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde de tarhanalı ekmek tarifi bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: