Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pide yapımı için iki farklı tarif aşağıda verilmiştir:
- Kaşarlı Pide Tarifi 1:
- Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı süt, 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak), 1 yemek kaşığı instant maya, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un, kaşar peyniri 1.
- Yapılışı:
- Maya, su ve şekeri karıştırıp eritin 1.
- Sıvı yağ, süt, yumurta, tuz ve unu ekleyerek hamur haline getirin 1.
- Hamurun mayalanmasını bekleyin 1.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın 1.
- Kenarlarını içe doğru kapatıp orta kısmını açık bırakın 1.
- Ayırdığınız yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp pidelerin kenarlarına sürün 1.
- 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1. Fırından çıkarmadan üzerine kaşar rendesi serpin ve eriyene kadar bekletin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
- Pastane Pidesi Tarifi 2:
- Malzemeler: 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı ılık süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket instant kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağı un, 2 yumurta sarısı, susam, çörekotu 2.
- Yapılışı:
- Maya ve toz şekeri derin bir kaba alın 2.
- Üzerine ılık su ve ılık sütü döküp tel çırpıcı ile karıştırın 2.
- Sıvı yağ, tuz ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 2.
- Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 30-35 dakika mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan hamuru biraz yoğurup havasını aldıktan sonra unladığınız tezgah üzerine alın 2.
- Kısa bir süre daha yoğurup düzgün bir rulo yapın ve üç eşit parçaya kesin 2.
- Bezeleri mayalanmaya bırakın 2.
- Bezelerden birini alıp elinizle çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açın 2.
- Üzerine düz şeritler ve baklava deseni
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: