Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Pide pası" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, evde pide yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Kıymalı Pide:
- Hamur için: 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su, 1 paket maya, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt, 3 su bardağı un 2.
- İç harcı için: 1 kilo dana kıyması, 2 adet soğan, 3 adet kabukları soyulmuş domates, yarım demet maydanoz, sivri biber, 1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası 2.
- Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. İç harç hazırlanır ve hamur bezelere ayrılıp açılır. İç harç yerleştirilip kenarları katlanır ve pide fırında pişirilir 2.
- Kuşbaşılı Kaşarlı Pide:
- Hamur için: 2 su bardağı su, 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, un 5.
- İç harcı için: 350 gram kuzu kuşbaşı et, 2 kırmızı biber, 2 yeşil biber, 1 adet domates, yarım demet maydanoz 5.
- Yapılışı: Hamur mayalanmaya bırakılır, kuşbaşı et kavrulur ve diğer malzemelerle iç harç hazırlanır. Hamur bezelere ayrılıp pide şekli verilir ve içine harç yerleştirilir. Kenarlar kapatılıp pide fırında pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: