Buradasın
Ispanakli gözleme hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı gözleme hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 1
- Yarım su bardağı su 1
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1
- Bir tutam tuz 1
- 200 gram ıspanak 1
- Yarım su bardağı lor peyniri veya rendelenmiş beyaz peynir 1
- Yarım kuru soğan 1
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Ispanakları iyice yıkayıp ince doğrayın 14. Kuru soğanı da ince doğrayın 1.
- Unu geniş bir kaseye alın 1. Ortasını havuz gibi açın 1. Sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın 1.
- Elde ettiğiniz hamur kıvamını alana kadar yoğurun 1. Gerekirse azar azar su ekleyebilirsiniz 1.
- Yoğurduğunuz hamuru, streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru 6-8 eşit parçaya bölün 1.
- Her parçayı un serpilmiş tezgah üzerinde merdane yardımıyla ince bir şekilde açın 1.
- Açtığınız hamurun yarısına ıspanaklı iç harcı paylaştırın 1. Üzerine lor peyniri veya rendelenmiş beyaz peyniri serpin 1.
- Diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırın 1.
- Tava veya sacı hafifçe yağlayın ve ısıtın 1. Hazırladığınız gözlemeleri önlü arkalı pişirin 1.
- Üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin 1.
- Pişen gözlemeleri sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: