Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıvı yağlı şekerpare tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
Hamur için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 2,5 su bardağı un, 1 avuç fındık içi 1.
Şerbet için: 1,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 6 damla limon suyu 1.
Hazırlanışı: Şerbeti hazırlayıp soğutun, ardından derin bir kapta sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı çırpın, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin, hamura fındık içlerini ekleyip karıştırın, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğumasını bekleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: