Kayseri yağlaması hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1/2 kg un - 1 çay bardağı süt veya yoğurt - 2 kaşık sıvı yağ - 30 g maya - Su - Tuz Yapılışı: 1. Un, yoğurt, sıvı yağ, tuz, maya ve yeterli miktardaki suyu karıştırarak orta sertlikte bir hamur yoğurun. 2. Hamuru mayalanmaya bırakın. 3. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. 4. Bezeleri 1 mm kalınlığında 20-25 cm çapında açın, sac veya teflon tavada pişirin. 5. Hamur pişerken bir tencerede soğanı yağda kavurun. 6. Daha sonra kıymayı, kırmızı toz biberi ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. 7. Yeterli miktarda su ekleyerek karışımı en az 15 dk kaynatın. 8. Hazırlanan harca kalın yufkaların üzerine tek tek kaşıkla sürüp üst üste koyun ve dörde keserek sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin.