• Buradasın

    Diyarbakır çörek otu çöreği kaç günde bayatlar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Diyarbakır çörek otu çöreği, hamurunun çok yoğrulmuş olması nedeniyle diğer mayalı hamurdan yapılan çörekler gibi çabuk bayatlamaz ve uzun süre tazeliğini korur 12.

    Konuyla ilgili materyaller

    Orjinal çörek otu çöreği nasıl yapılır?

    Orijinal Çörek Otu Çöreği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 500 gram un - 200 ml süt - 100 ml su - 100 gram tereyağı (eritilmiş) - 1 paket instant maya (10 gram) - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı şeker - 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) - 1 yemek kaşığı çörek otu Yapılışı: 1. Geniş bir karıştırma kabında un, tuz ve şekeri karıştırın. 2. Orta kısımda bir havuz açarak, içine eritilmiş tereyağını, sütü, suyu ve yumurtaları ekleyin. 3. Instant mayayı da ekleyerek, malzemeleri spatula veya yoğurma tahtası yardımıyla karıştırın. 4. Hamur bir araya geldikten sonra, elinizi unlayarak hamuru yoğurun. 5. Hamurun üzerini örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamuru unlu bir yüzeye alarak, havuç büyüklüğünde bezeler halinde ayırın. 7. Her bir beze, merdane yardımıyla açılır. 8. Son olarak, çöreklerin uç kısımlarını birleştirerek, yuvarlak bir şekil verin. 9. Şekillendirilmiş çörekler, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilmelidir. 10. Pişirme işlemi sırasında, çöreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürerek, daha güzel bir renk elde edebilirsiniz.

    Diyarbakır çöreği içinde ne var?

    Diyarbakır çöreğinin içinde bulunan malzemeler şunlardır: Un: 8-10 bardak. Yağ: 2 su bardağı sade yağ, margarin veya kuyruk yağı. Çörek otu: 2 yemek kaşığı. Mahlep: 1 yemek kaşığı. Mayana (rezene): 1 yemek kaşığı. Su veya süt: 2 su bardağı. Yaş maya: 1 kibrit kutusu kadar veya 2 yemek kaşığı kuru maya. Yumurta: 1 adet. Susam: Üzerine sürmek için.