Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabarmamış hamuru düzeltmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Mayanın Aktifleştirilmesi: Kuru maya veya yaş mayanızın tazeliğini kontrol edin 12. Ilık su ve şekerle mayayı 10 dakika bekletin, köpüklenme oluyorsa maya aktiftir 1.
- Sıcak Ortam: Hamurunuzu ılık bir ortamda mayalandırın 12. Soğuksa, hamuru hafif ısıtılmış fırında mayalandırabilirsiniz 1.
- Un ve Su Dengesi: Çok sert veya çok yumuşak hamurlar iyi kabarmaz 1. Kıvamı ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olmalıdır 1.
- Yeterli Bekleme Süresi: Hamurun en az 1 saat mayalanmasına izin verin, ideal süre 1-2 saattir 12.
- Fazla Yoğurmaktan Kaçınma: Hamuru fazla yoğurmak, içindeki havayı kaçırarak kabarmayı zorlaştırabilir 1. Yoğurduktan sonra biraz dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: