Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabarmamış hamuru düzeltmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Maya eklemek: Yeni bir maya paketi açılıp, bir tatlı kaşığı maya, bir su bardağı ılık su ve bir yemek kaşığı şekerle karıştırılarak 10 dakika mayalandırılır 12. Bu karışım hamura eklenerek yoğurulur 12.
- Un eklemek: Hamur az yoğrulmuşsa, pürüzsüz ve ipeksi bir kıvam elde edene kadar un eklenerek yoğurulur 12.
- Ortam sıcaklığını artırmak: Fırın tepsisine kaynar su konulup fırın en alt rafa, hamur ise orta rafa yerleştirilerek fırının kapağı kapatılır 12. Bu yöntemle suyun buharlaşmasıyla hamurun daha kolay mayalanması sağlanır 12.
- Fırını önceden ısıtmak: Hamur soğuk fırına konulduğunda gluten ağı yumuşar ve elastikiyetini kaybeder 4. Bu nedenle fırın, hamur yerleştirilmeden önce 50 derecede 10-15 dakika ısıtılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: