Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişi hamurunun kabarmasının (baloncuk yapmasının) birkaç nedeni vardır:
- Maya, kabartma tozu veya karbonat: Bu kabartıcılar, hamurun içinde gaz baloncuklarının oluşmasını sağlayarak hamurun hacminin artmasına yardımcı olur 135.
- Ilık sıvılar: Yoğurt veya süt gibi malzemelerin ılık olması, mayalı hamurların kabarmasını destekler 5.
- Dinlendirme: Hamurun yoğrulduktan sonra dinlendirilmesi, mayanın veya kabartıcıların aktifleşerek gaz üretmeye başlamasını sağlar 13.
- Yoğurma: Hamurun iyi yoğrulması, kabarmanın anahtarıdır; yoğurma sırasında hamura hava karışır ve bu hava kabarmayı etkiler 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: