Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kol böreği hamurunun kaç kat açılması gerektiği, kullanılan yönteme ve tarife bağlıdır.
El açması kol böreği yapımında, hamur 6 eşit bezeye ayrılır ve her bir beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır 12. Bezelerin üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülür, ancak oklava kullanılmaz, hamur elle açılır 12.
Çiftleme yöntemiyle yapılan kol böreği hamurunda ise, her bir çift hamur 40-50 cm açıldıktan sonra bir ucundan kaldırılarak aşağı yukarı hareketlerle esnetilir ve uzatılır 3. Bu işlem, hamur tamamen açılana kadar tekrar edilir.
Bu bilgilere göre, kol böreği hamurunun genellikle 6 kat açıldığı söylenebilir. Ancak, çiftleme yöntemiyle yapılan hamurlarda bu sayı değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: