Buradasın
Kayseri yağlama hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri yağlaması hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Un, yoğurt, sıvı yağ, tuz, maya ve yeterli miktardaki suyu karıştırarak orta sertlikte bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın 1.
- Bezeleri 1 mm kalınlığında 20-25 cm çapında açın, sac veya teflon tavada pişirin 1.
- Hamur pişerken bir tencerede soğanı yağda kavurun 2.
- Daha sonra kıymayı, kırmızı toz biberi ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun 2.
- Yeterli miktarda su ekleyerek karışımı en az 15 dk kaynatın 1.
- Hazırlanan harca kalın yufkaların üzerine tek tek kaşıkla sürüp üst üste koyun ve dörde keserek sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: