Buradasın
Kayseri yağlama hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri yağlaması hamuru için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 12;
- 1 su bardağı ılık süt 12;
- 1 paket instant maya 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 1 tatlı kaşığı şeker 12;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 5 su bardağı un 12.
Hazırlanışı:
- Yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri alıp karıştırın 12.
- Üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyin 12.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun 12.
- Hamurun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın 12.
Hamur mayalanırken, iç harcı hazırlayabilirsiniz 4.
Kayseri yağlaması, mayalı bir hamur olduğu için su ve sütün el yakmayacak ılıklıkta kullanılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: