Buradasın
Burma baklava hamuru nasıl açılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Burma baklava hamurunun nasıl açıldığına dair bazı adımlar:
- Hamur Yoğurma: 2 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı süt ve 550-600 gram un karıştırılıp güzel bir hamur elde edilir 3.
- Bezelere Ayırma: Hamur, ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve üzerine el bezi örtülür 3.
- Açma: İnce oklava ve un yardımıyla bezeler ince ince açılır 3.
- İç Harcın Eklenmesi: Açılan yufkaların yarısına ceviz serpilir 23.
- Oklavaya Sarma: Yufka, oklavaya rulo şeklinde sarılır 23.
- Burma Şekli: İki taraftan bastırarak burma şekli verilir ve oklavadan çıkarılır 23.
- Kesme ve Tepsiye Dizme: Keskin bir bıçak ile istenilen büyüklükte burmalar kesilir ve tepsiye dizilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: