Buradasın
Bazlama hamuru neden sert olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazlama hamurunun sert olmasının birkaç nedeni vardır:
- Unun protein içeriği: Yüksek proteinli unlar (örneğin, ekmek unu) daha fazla gluten oluşturur ve bu da hamurun sertleşmesine yol açar 1.
- Su miktarı: Az su kullanımı hamurun sertleşmesine ve kurumasına neden olabilir 1.
- Yoğurma süreci: Yetersiz yoğurma, hamurun yeterince elastik olmasını engeller ve sertleşmesine yol açar 1.
- Aşırı un ilavesi: Hamuru yaparken tarifte belirtilen undan daha fazla un eklemek de sertliğe sebep olabilir 5.
- Pişirme koşulları: Düşük sıcaklıkta uzun süre pişirme, hamurun sertleşmesine neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: