"Pide pası" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, evde pide yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: Kıymalı Pide: Hamur için: 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su, 1 paket maya, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt, 3 su bardağı un. İç harcı için: 1 kilo dana kıyması, 2 adet soğan, 3 adet kabukları soyulmuş domates, yarım demet maydanoz, sivri biber, 1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası. Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. İç harç hazırlanır ve hamur bezelere ayrılıp açılır. İç harç yerleştirilip kenarları katlanır ve pide fırında pişirilir. Kuşbaşılı Kaşarlı Pide: Hamur için: 2 su bardağı su, 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, un. İç harcı için: 350 gram kuzu kuşbaşı et, 2 kırmızı biber, 2 yeşil biber, 1 adet domates, yarım demet maydanoz. Yapılışı: Hamur mayalanmaya bırakılır, kuşbaşı et kavrulur ve diğer malzemelerle iç harç hazırlanır. Hamur bezelere ayrılıp pide şekli verilir ve içine harç yerleştirilir. Kenarlar kapatılıp pide fırında pişirilir.