• Buradasın

    Tohum kraker nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen holds a golden-brown tray of freshly baked seed crackers, surrounded by bowls of pumpkin seeds, walnuts, and fresh herbs like rosemary and thyme.
    Tohum kraker yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 yemek kaşığı chia tohumu 2;
    • 3 yemek kaşığı keten tohumu 2;
    • 1 yemek kaşığı çörekotu 2;
    • 1 yemek kaşığı susam 2;
    • 1 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği 2;
    • 1 çay bardağı su 2;
    • isteğe bağlı olarak zerdeçal ve tuz 2.
    Yapılışı:
    1. Chia tohumu ve keten tohumunu bir kaba alın ve üzerine 1 çay bardağı su ekleyin 2. Jelleşmesini bekleyin 2.
    2. Diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın 2.
    3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı ince bir katman olarak yayın 2.
    4. 180 derece fırında 20 dakika pişirin 2. Fırınınıza göre süre ve sıcaklığı ayarlayın 2.
    Alternatif bir tarif:
    • 3 çay bardağı mısır unu 3;
    • 1,5 çay bardağı susam 3;
    • 1,5 çay bardağı ay çekirdeği 3;
    • 1,5 çay bardağı kabak çekirdeği 3;
    • 3/4 çay bardağı keten tohumu 3;
    • 1 yemek kaşığı çörek otu 3;
    • 3/4 çay bardağı zeytinyağı 3;
    • 3 çay bardağı sıcak su 3.
    Tüm malzemeleri karıştırıp sıcak suyu ekleyin 3. Çok katı olursa 75 ml daha su ekleyebilirsiniz 3. Hamuru yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın ve 150 derecede 50 dakika pişirin 3. Fırına göre süre değişiklik gösterebilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tohum Kraker kaç günde bozulur?

    Tohum krakerler, kavanozda ve serin bir yerde 2 haftaya kadar saklanabilmektedir. Ancak, tohum krakerlerin bozulma süresi, saklama koşullarına ve içindeki malzemelere bağlı olarak değişebilir. Tohum krakerlerin bozulduğunu anlamak için, yemeden önce krakerlerin kötü bir koku, tat veya görünüm geliştirmediğine ve küf oluşmadığına dikkat edilmelidir.

    Kraker için hangi un kullanılır?

    Kraker yapımında genellikle buğday unu kullanılır. Glutensiz kraker yapmak istenirse, un yerine glutensiz un karışımı kullanılabilir. Ayrıca, yulaf unu da kraker yapımında tercih edilebilir.