Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boyoz hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 250 ml su 1;
- 100 ml ayçiçek yağı 1;
- 150 gram tereyağı veya margarin (hamuru yağlamak için) 1.
Yapılışı:
- Unu geniş bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın 1.
- Tuz ve suyu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 1. Hamur ele yapışmayan, pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğrulmalıdır 1.
- Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek en az 2 saat dinlendirin 1. Bu, hamurun elastikiyet kazanmasını sağlar 1.
- Hamur bezelerini bol sıvı yağ ile yağlayarak ince açın 1. Hamur, neredeyse şeffaf olacak kadar ince açılmalıdır 1.
- Açılan hamuru rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında spiral gibi dolayarak yuvarlak bir form verin 1.
- Hamurların üzerine tereyağı sürerek bir süre daha bekletin 1.
- Önceden ısıtılmış 190°C fırında boyozları altın sarısı renk alana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: