Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, ev tipi fırında lahmacun yapılabilir.
İşte adım adım ev yapımı fırında lahmacun tarifi:
Malzemeler:
- Hamur için: 4 su bardağı un, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1.
- İç harç için: 300 gram kıyma, 1 adet soğan (ince doğranmış), 1 adet domates (rendelenmiş), 1/2 çay bardağı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, taze maydanoz (ince doğranmış), tuz (damak tadına göre) 1.
Hazırlanışı:
- Hamurun hazırlanması: Un, tuz, şeker ve instant mayayı bir kabın içine ekleyin, karıştırdıktan sonra ılık su ve zeytinyağını ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin 1. Hamurun üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- İç harcın hazırlanması: Kıymayı, ince doğranmış soğanı, rendelenmiş domatesi, biber salçasını, baharatları ve doğranmış maydanozu bir kapta iyice karıştırın 1.
- Hamurun açılması: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, un serpilmiş bir yüzeyde ince yuvarlaklar açın 1.
- Harcın eklenmesi: Açılmış hamurların üzerine hazırladığınız iç harçtan eşit miktarda koyarak, spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 220 derece fırında lahmacunları 10-15 dakika kadar pişirin 1. Kenarları hafifçe kızarmaya başladığında, lahmacunlarınız hazır demektir 1.
Servis ederken yanında limon dilimleri, ince doğranmış soğan ve maydanoz ile birlikte sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: