• Buradasın

    Sarımsaklı ekmek pizza nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sarımsaklı ekmek pizza yapmak için gerekli malzemeler:
    • Hamur için: 1,5 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1,5 tatlı kaşığı tuz (tepeleme değil), 1 tatlı kaşığı şeker, aldığı kadar un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı) 2.
    • Arasına sürmek için: 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2-3 diş sarımsak, bir tutam maydanoz, 1 çay kaşığı kekik 2.
    • Ortası için: 2 su bardağı kaşar peynir rendesi, yarım paket labne peyniri, yarım kalıp beyaz peynir, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, sucuk 2.
    Yapılışı:
    1. Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya konulup karıştırılır ve 10 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir 2.
    2. Ardından sıvı yağ eklenir 2.
    3. Un azar azar ilave edilerek hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğrulur 2.
    4. 35-40 dakika mayalanmaya bırakılır 2.
    5. Sarımsaklı iç harç için, kabukları soyulmuş sarımsaklar ve maydanoz robotta çekilir 2.
    6. Kalan malzemeler eklenip tekrar robottan geçirilir 2.
    7. Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alınıp pasta tabağı kadar açılır ve yağlanmış fırın tepsisinin ortasına konulur 2.
    8. Kalan hamur kare şeklinde açılır, üzerine sarımsaklı harç sürülür ve rulo yapılır 2.
    9. Resimdeki gibi iki parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir 2.
    10. Ortasına peynirli harç konulur 2.
    11. Peynirin üzerine sucuklar dizilir 2.
    12. Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirilir 2.
    Alternatif olarak, baget ekmeği kullanarak da sarımsaklı ekmek pizza yapılabilir 4. Bunun için, ekmek 1,5 parmak kalınlığında kesilir, üzerine sarımsaklı yağ ve pizza sosu sürülür, kaşar rendesi ve sucuk eklenerek fırınlanır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek pizzası hangi ekmekle yapılır?

    Ekmek pizzası, aşağıdaki ekmek çeşitleriyle yapılabilir: bayat ekmek; baget; tost ekmeği; lavaş.

    Sarımsaklı ekmek için hangi ekmek kullanılır?

    Sarımsaklı ekmek için her türlü ekmek türü kullanılabilir. Ancak en çok tercih edilen ekmek çeşitleri şunlardır: Baget ekmek. Buğday veya çavdar ekmeği. Glutensiz ekmek veya mısır ekmeği. Pizza hamuru. Pide ve lavaş. Ayrıca, bayat ekmekler fırında daha iyi kızaracağı için sarımsaklı ekmek yapımında kullanılabilir.

    Tavada yapılan pizza hamuruna ne konur?

    Tavada yapılan pizza hamuruna konabilecek malzemelerden bazıları şunlardır: Yumurta. Yoğurt. Sıvı yağ. Un. Kabartma tozu. Tuz. Şeker. Üzeri için kullanılabilecek malzemelerden bazıları ise şunlardır: Sucuk. Zeytin. Kaşar peyniri. Yeşil biber. Mısır. Pizza hamurunun tarifi ve malzeme listesi, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.

    Ekmek hamuru ile hangi pizzalar yapılır?

    Ekmek hamuru ile yapılabilecek pizzalardan bazıları şunlardır: Hazır ekmek hamurundan pizza. Ekmek hamurundan kolay pizza. Ev işi pizza. Ekmek hamurundan pizza. Ayrıca, ekmek hamurundan mini pizza ve tavada pizza gibi farklı pizza çeşitleri de yapılabilir.

    Ekmek üzerine hangi sosla pizza yapılır?

    Ekmek üzerine pizza yapmak için kullanılabilecek bazı soslar: Domates sosu veya rendelenmiş domates. Salça. Ketçap. Sos, ekmeklerin üzerine sürüldükten sonra malzemeler eklenerek pizza hazırlanabilir.

    Ekmek pizza kaç dakikada pişer?

    Ekmek pizza, 200°C fırında 8-10 dakika, fanlı fırında ise 180°C'de 10-12 dakika arasında pişer. Pişirme süresi, kullanılan malzemelere ve fırının özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

    Gerçek sarımsaklı ekmeğin içine ne konur?

    Gerçek sarımsaklı ekmeğin içine şu malzemeler konur: Sos için: zeytinyağı; sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş); tuz ve karabiber (arzuya göre); maydanoz, biberiye, kekik gibi taze otlar (isteğe bağlı); kaşar peyniri (rendelenmiş, isteğe bağlı). Hamur için: yaş maya veya kuru maya; süt ve su (ılık); zeytinyağı; toz şeker; un. Malzemeler, kişisel tercihlere göre çeşitlendirilebilir.