Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsaklı ekmek pizza yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1,5 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1,5 tatlı kaşığı tuz (tepeleme değil), 1 tatlı kaşığı şeker, aldığı kadar un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı) 2.
- Arasına sürmek için: 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2-3 diş sarımsak, bir tutam maydanoz, 1 çay kaşığı kekik 2.
- Ortası için: 2 su bardağı kaşar peynir rendesi, yarım paket labne peyniri, yarım kalıp beyaz peynir, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, sucuk 2.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya konulup karıştırılır ve 10 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir 2.
- Ardından sıvı yağ eklenir 2.
- Un azar azar ilave edilerek hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğrulur 2.
- 35-40 dakika mayalanmaya bırakılır 2.
- Sarımsaklı iç harç için, kabukları soyulmuş sarımsaklar ve maydanoz robotta çekilir 2.
- Kalan malzemeler eklenip tekrar robottan geçirilir 2.
- Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alınıp pasta tabağı kadar açılır ve yağlanmış fırın tepsisinin ortasına konulur 2.
- Kalan hamur kare şeklinde açılır, üzerine sarımsaklı harç sürülür ve rulo yapılır 2.
- Resimdeki gibi iki parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir 2.
- Ortasına peynirli harç konulur 2.
- Peynirin üzerine sucuklar dizilir 2.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: