Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Görsel anlatımla pizza yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamurun Hazırlanması: Geniş bir kabın içerisine 5 su bardağı unu alıp ortasını açın 12. Unun ortasına 1 paket kuru maya, 1,5 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı toz şeker ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin 12. Malzemeleri tahta kaşıkla karıştırarak hamuru oluşturun 1. Hamuru ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun 12.
- Mayalanma: Hamurun üzerini streç filmle örtüp ılık bir ortamda en az 30 dakika dinlendirin 12.
- Hamurun Açılması: Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgaha alıp katlayarak havasını çıkarın 1. Hamuru toparlayıp 2 veya 3 parçaya ayırın 1.
- Pişirme: Parçalardan birini beze haline getirip merdane yardımıyla açın 1. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın ve çatal yardımıyla üzerinde delikler açın 1. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin 12.
- Sosun Hazırlanması: 2 su bardağı domates sosuna 1 çay kaşığı fesleğen, 1 çay kaşığı kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarımsak ekleyerek pizza sosunu hazırlayın 1.
- Malzemelerin Eklenmesi: Hafif pişen hamuru fırından çıkarıp hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün 1. Pizza sosunun üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ve 1 çay bardağı mozarella peyniri yerleştirin 1. Dilediğiniz malzemeleri ekleyin ve tekrar rendelenmiş kaşar ekleyin 1.
- Son Pişirme: Pizzayı tekrar fırına koyup 20 dakika daha pişirin 1. Peynirler eriyip tüm malzemeler piştiğinde pizzayı fırından çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: