Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek arası ekmek yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- Yarım paket yaş maya 1
- 2 çay bardağı ılık su 1
- 3 yemek kaşığı yoğurt 1
- 1 çay bardağı ılık süt 1
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 8,5 – 9 çay bardağı un 1
Yapılışı:
- Maya ılık su ile eritilir 1.
- Daha sonra sırasıyla ılık süt, yoğurt, yağ, şeker ve tuz eklenip, yaklaşık 10 dakika dinlendirilir 1.
- Un yavaş yavaş eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur ve yaklaşık 1 saat ağzı kapalı mayalanmaya bırakılır 1.
- Mayalanan hamur 8 eşit parçaya bölünüp, el ile şekil verilip üzerine uzunlamasına çizik atılır 1.
- Ekmekler, kağıt serili tepsiye dizilir ve ayriyeten yarım saat de tepside mayalandırılır 1.
- Tepsideki ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir 1.
- Hazırlanan köfte ve dilimlenen sebzeler, ekmeğin arasına konup ikram edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: