Buradasın
Kısırın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kısırın püf noktaları şunlardır:
- Bulgurun Şişmesi: Bulguru sıcak suyla ıslatıp, kapaklı bir kapta buharında şişmesini beklemek önemlidir 12.
- Su Sıcaklığı ve Miktarı: Suyun kaynama noktasına ulaşmamış, ılık olması ve bulgurun tamamını örtecek şekilde eklenmesi gerekir 1.
- Baharatların Eklenmesi: Baharatları bulgur şişmeden önce değil, bulgurla birlikte eklemek, lezzetini artırır 12.
- Yeşilliklerin Tazeliği: Kısırın yeşillikleri taze olmalıdır 1.
- Bazı Malzemeleri En Son Eklemek: Nar ekşisi ve domates gibi sulanan malzemeleri en son eklemek, kısırın kıvamını korur 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: