Buradasın
Kısırın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kısır yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Bulgur seçimi: İnce bulgur kullanmak gerekir 12. Kalın bulgur, suyu fazla çekip hemen şiştiği için uygun değildir 12.
- Su miktarı: 1 su bardağı ince bulgur için 3/4 su bardağı sıcak su eklenmelidir 12. Bulgurun tamamen ıslanması için üzeri kapatılıp oda sıcaklığında bekletilmelidir 12.
- Soğan kullanımı: İlk aşamada salça ve ince kıyılmış soğan eklenmeli, el ile güzelce yoğrulmalıdır 12.
- Yeşillikler: Nane, maydanoz, reyhan gibi yeşillikler eklenmeli, çok yoğurmadan hafif karıştırılmalıdır 12.
- Sos: Zeytinyağı, limon suyu veya nar ekşisi, toz kırmızı biber, sumak ve tuz ile hazırlanan sos, servis etmeden hemen önce eklenmelidir 12.
- Domates kullanımı: Domates kullanılacaksa, çekirdekleri çıkarılmalıdır 12.
- Yemeğin lezzeti: Kullanılan malzemelerin taze olması, kısırın lezzetini artırır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: