Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolata sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı süt 15;
- 1 su bardağı su 15;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 5;
- 2 yemek kaşığı kakao 5;
- 1 yemek kaşığı nişasta 5;
- 90 gr bitter çikolata 5;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 5.
Yapılışı:
- Su, süt, toz şeker, kakao ve nişastayı derin bir tencereye alın 5.
- Tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırarak ocağın üstüne koyun 5.
- Topak kalmamasına özen gösterin, pürüzsüz bir karışım elde edin 5.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 5.
- Kaynamaya başlamadan önce bitter çikolatayı parçalara bölerek karışımın içine ekleyin 5.
- Ardından tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin 5.
- Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin 5.
- Kaynayınca tencereyi ocaktan alıp, çikolata sosunu soğumaya bırakın 5.
- Sosun üzerinin kabuk tutmaması için çırpıcı ile sürekli karıştırarak soğutun 5.
Çikolata sosunu buzdolabında bekleterek daha güzel bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: