Çikolata sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 2 su bardağı süt 1;
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin 1;
- Yarım su bardağı bitter çikolata 1.
Yapılışı:
- Kakao, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine alın 12.
- Üzerine azar azar sütü ilave ederek topak kalmayıncaya kadar çırpın 12.
- Ocağı açın, orta ateşte sos kıvam alıncaya kadar pişirin 12.
- Kıvam alan sosa çikolata ve tereyağını ekleyerek ocaktan alın 12.
- Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın 2.
- Çikolata eridikten sonra kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutun 12.
- İsterseniz soğuduktan sonra kullanabilirsiniz, isterseniz de kapaklı bir kavanoza koyarak buzdolabında 3 gün kadar muhafaza edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: