Gut hastaları bazı besinleri tüketirken dikkatli olmalıdır, çünkü bu besinler ürik asit seviyelerini artırabilir ve gut ataklarını tetikleyebilir 2.
Gut hastalarının yememesi gereken besinler:
- Tam yağlı süt ve yağlı et suları 13.
- Sakatatlar (karaciğer, böbrek, dalak, işkembe, dil, beyin) 13.
- Alkollü içecekler 12.
- Havyar, midye, kalamar, ıstakoz, ançuez, sardalya 1.
- Leblebi ve kuruyemiş 1.
- Tam yağlı peynirler 1.
- Yağda kızartılmış, kavrulmuş ve sos eklenmiş yemekler 1.
- Kepekli, çavdarlı ve yulaflı ekmekler, krakerler 1.
- Şeker ve şekerli besinler, tatlılar (bal, reçel, marmelat, pekmez) 1.
- Hamur işi, börek, çörek, pasta, kurabiye, kek 1.
Beslenme düzeni konusunda kesin bir karar almak için bir doktora veya diyetisyene danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: