Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gut hastalarının tüketmemesi gereken bazı gıdalar:
- Sakatatlar: Karaciğer, böbrek, beyin, işkembe gibi organ etleri 12.
- Aşırı miktarda kırmızı et: Dana, kuzu, koyun eti 12.
- Kabuklu deniz ürünleri: Midye, karides, istiridye 12.
- Küçük ve yağlı balıklar: Hamsi, sardalya 12.
- Alkol: Özellikle bira ve sert alkollü içecekler 124.
- Yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren içecekler: Gazlı içecekler, şekerli meyve suları 14.
- Yağ oranı yüksek gıdalar: Tam yağlı süt ve krema, tereyağı, kızartmalar 12.
- Mayalı yiyecekler: Bira mayası takviyeleri 1.
- Katı yağlar: Margarin, trans yağ içeren atıştırmalıklar 15.
Gut hastaları, beslenme düzenleri hakkında bir beslenme uzmanından yardım almalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: