• Buradasın

    Gut hastaları ne yememeli?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gut hastaları bazı besinleri tüketirken dikkatli olmalıdır, çünkü bu besinler ürik asit seviyelerini artırabilir ve gut ataklarını tetikleyebilir 2.
    Gut hastalarının yememesi gereken besinler:
    • Tam yağlı süt ve yağlı et suları 13.
    • Sakatatlar (karaciğer, böbrek, dalak, işkembe, dil, beyin) 13.
    • Alkollü içecekler 12.
    • Havyar, midye, kalamar, ıstakoz, ançuez, sardalya 1.
    • Leblebi ve kuruyemiş 1.
    • Tam yağlı peynirler 1.
    • Yağda kızartılmış, kavrulmuş ve sos eklenmiş yemekler 1.
    • Kepekli, çavdarlı ve yulaflı ekmekler, krakerler 1.
    • Şeker ve şekerli besinler, tatlılar (bal, reçel, marmelat, pekmez) 1.
    • Hamur işi, börek, çörek, pasta, kurabiye, kek 1.
    Beslenme düzeni konusunda kesin bir karar almak için bir doktora veya diyetisyene danışmak önemlidir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir