Helal Hayat Programı: Margarin ve Gıda Güvenliği
"Helal Hayat" programında GİMDES Genel Sekreteri, GİMDES Baş Denetçisi ve Teknik Bilim Kurulu Üyesi Hayrettin İsbir, gıda güvenliği konularında bilgilendirici bir röportaj sunmaktadır.. Program, margarinin tarihi, yapısı ve tehlikeleri ile başlayıp, hidrojenizasyon teknolojisi, bitkisel susuz yağlar ve trans yağların sağlık üzerindeki etkileri hakkında detaylı bilgiler vermektedir. Ardından zeytinyağı türleri, gıda güvenliği ve şekerlerin vücut üzerindeki etkileri ele alınmaktadır. Son bölümde ise süt ürünlerindeki tehlikeler ve günlük hayatta karşılaştığımız böcekler hakkında bilgiler sunulmaktadır.. Programda GİMDES'in margarin ve bitkisel susuz yağ sertifikaları konusundaki politikaları, zeytinyağı türlerinin asitlik değerleri ve kalite standartları, glisemik indeks kavramı ve diyet şekerler hakkında bilgiler de paylaşılmaktadır. Ayrıca, şehir hayatında doğal gıdaları bulamayan insanlar için GİMDES'in sunduğu çözümler de anlatılmaktadır.
- youtube.com