Ocak ayında tüketilebilecek bazı sebze ve meyveler: Sebzeler: Brokoli, kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, taze yeşil kabak, beyaz lahana, kırmızı lahana, Brüksel lahanası, pazı, kırmızı turp, havuç, şalgam, pancar, marul, roka, biberiye, soğan, nane, maydanoz, tere. Meyveler: Portakal, mandalina, greyfurt, nar, ayva, armut, limon, muz. Ayrıca, bu dönemde hamsi, kefal, istavrit, lüfer, kalkan ve torik gibi balıklar da tüketilebilir. Ocak ayında popüler olan bazı tarifler ise şunlardır: zencefilli havuç çorbası; pırasalı köfte; pazılı börek; parmesanlı Brüksel lahanası; bol sütlü borcam pastası; fırında pırasa yemeği; portakallı irmikli muhallebi.