Buradasın
Kuru fasülye yaparken içine ne konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye yaparken içine konabilecek bazı malzemeler:
- Kaliteli malzemeler: Kısa boylu ve tombul İspir fasulyeleri tercih edilmelidir 12. Orta yağlı kuşbaşı et kullanılabilir 13.
- Islatma: Fasulyeler bir gece önceden ıslatılmalıdır 134. Islatma suyuna bir çay kaşığı tuz ve az miktarda karbonat eklenebilir 14.
- Yağ seçimi: Soğanları kavurmak için tereyağı kullanılabilir, bu yemeğin lezzetini artırır 13. Tereyağı tamamen eriyene kadar pişirilmelidir 2. Zeytinyağı da kullanılabilir 13.
- Salça: Domates ve biber salçası karışımı tercih edilebilir 13.
- Kıvam için un: Yaklaşık iki kaşık un yağda kavrulup yemeğe eklenebilir 13.
- Limon: Fasulyenin dağılmaması için pişirme sırasında birkaç damla limon sıkılabilir 13.
- Son dokunuş: Pişen kuru fasulye, fırınlanarak servis edilebilir 13. Bunun için güvece alınıp üzerine su eklenerek 200 derece fırında 30 dakika pişirilebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: