Süleymaniye'de hangi çorbanın içildiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, kökeni Osmanlı saray mutfağına dayanan Süleymaniye çorbası adında bir çorba türü bulunmaktadır. Süleymaniye çorbası için gerekli malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek; 6 su bardağı su; 1 orta boy kuru soğan; 2 diş sarımsak; 1 küçük boy havuç; 1 küçük boy kabak; 1 küçük boy patates; 2 su bardağı su; 10 yaprak ıspanak; Tuz, karabiber, pul biber; 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı un. Hazırlanışı: 1. Mercimeği yıkayıp tencereye alın ve 6 su bardağı su ile mercimekler yumuşayana kadar pişirin. 2. Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda sarımsakla birlikte kavurun. 3. Kabak, havuç ve patatesi rendeleyip soğanın üzerine alıp birkaç dakika kavurun. 4. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. 5. Köftesi için kıyma, tuz ve karabiberi karıştırıp minik yuvarlayın ve tavada kızartın. 6. Derin bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyip kavurun. 7. Pişen mercimeği suyuyla birlikte un kavurduğunuz tencereye alın. 8. Hafif yumuşayan sebzeleri de mercimeğin üstüne ilave edin. 9. Baharat, tuz ve köfteleri ekleyip karıştırın. 10. Üzerine ince ince kıyılmış ıspanakları ekleyip beş on dakika daha pişirip sıcak servis edin.