Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru patlıcan ve biber dolması yapmak için gerekli malzemeler:
- 15 biber – 15 patlıcan kurusu 1;
- 2 bardak pirinç 1;
- 3 tane kıyılmış kuru soğan 1;
- 1 kaşık biber salçası 1;
- 1 kaşık domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 1;
- Yarım demet kıyılmış maydanoz 1;
- 1-2 kıyılmış domates 1;
- 1 yemek kaşığı hakiki nar ekşisi 1;
- Zeytinyağı, tuz, pul biber 1.
Yapılışı:
- Kuru patlıcanları ve dolmalık biberleri tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayın 1.
- Soğanlar, domates, maydanoz, biber ve domates salçasının yarısı, tuz, pirinç, nane, zeytinyağı, nar ekşisi ve pul biberi karıştırın 1.
- Hazırladığınız karışımı kuru biber ve patlıcanların yarısını dolduracak şekilde doldurun 1.
- Tencereye, alta patlıcan üste biber olacak şekilde dizin 1.
- Üstlerine düz bir porselen tabak ters çevirerek koyun 1.
- Dolmaların 1 parmak geçecek kadar su doldurup, kapağı kapatıp kaynamaya bırakın 1.
- 30 dakika kaynattıktan sonra ayrı bir yerde zeytinyağında kalan salçaları ocakta yakın 1.
- Tencereden porselen tabak alıp bu sosu dökün ve 15 dakika daha pişirin 1.
- 30-40 dakika demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 1.
Püf noktası:
- Patlıcan ve biberleri çok haşlamayın, sadece yumuşamaları yeterli 3.
- Pirinçli harç çok sulu olursa dolmalar yumuşak olur ve pişerken açılabilir 3.
- Hafif nemli, ama koyu kıvamlı bir iç harç idealdir 3.
- Dolmaların açılmasını önlemek için tencereye dizdikten sonra üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın 3.
- Dolmalar zeytinyağlı olduğu için kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: