Buradasın
Pancar en güzel nasıl turşu yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pancar turşusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilo pancar 1;
- 1 su bardağı sirke 12;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu 1;
- 6-7 diş sarımsak 1;
- Üzeri geçene kadar su 1.
Hazırlanışı:
- Pancarları yıkayıp ince ince soyun 1. Ortadan ikiye bölüp bir tencerede 10 dakika kadar kaynatın 1. Çatal girecek kadar yumuşadığında sudan alın 1.
- Pancarları küp küp doğrayıp kavanozlara bölüştürün 1. Her kavanoza 1-2 diş sarımsak koyun 1.
- Pancarların kaynadığı suya sirke ve tuzu ekleyip karıştırın 1. Bu suyu kavanozlara paylaştırın, kapaklarını sıkıca kapatın 1.
- Serin ve karanlık bir yerde bekletin 1. 3-4 gün sonra yemeye hazır hale gelecektir 1.
Alternatif olarak, pancar turşusu tarifinde kullanılabilecek diğer malzemeler arasında dereotu, şeker ve tane karabiber de yer alır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: