Buradasın
Şalgam suyu en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam suyunu en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy şalgam 14;
- 1 adet büyük boy pancar 14;
- 4 mor havuç 23;
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu 4;
- 1 tatlı kaşığı şeker 4;
- Yarım ekmek 14;
- 6 su bardağı su 4;
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu 4.
Hazırlanışı:
- Pancarların, havuçların ve şalgamın kabuklarını soyun 4.
- Pancar ve şalgamı orta boyda küpler halinde doğrayın, havuçları dörde bölün 4.
- Ekmeği temiz bir tülbente sarın 4.
- Şalgamı hazırlayacağınız kabın tabanına ekmeği, üzerine doğradığınız havuç, şalgam ve pancarı ilave edin 4.
- Limon tuzu, kaya tuzu ve şekeri de ekleyin 4.
- Kabın alabildiği kadar suyu malzemelerin üzerine gezdirin 4.
- Ağız kısmını sıkıca kapatın ve yaklaşık 15 gün bekletin 4.
- Sürecin sonunda ekmeği içinden çıkarın 4.
Şalgam suyunu bekleteceğiniz yerin serin ve gün ışığını doğrudan almayan bir yer olmasına özen gösterin 4.
Şalgam suyunun acı olması istenirse, yapım aşamasında içine 3-4 adet acı biber ilave edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: