Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşarlı Simit Yapımı Tarifi:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık süt 12
- 3/4 su bardağı sıvı yağ 12
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 12
- 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 12
- 1 yemek kaşığı toz şeker 12
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz 12
- 1 paket instant maya 12
- 4 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak) 12
- 1 kase kaşar peyniri 12
- 1 kase susam 12
- 1/2 çay bardağı pekmez 12
- 1 çay bardağı su 12
Yapılışı:
- Süt, maya ve toz şekeri yoğurma kabına alın 12.
- Fırını önceden 180 derece alt üst ayarda ısıtın 12.
- Süre sonunda diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 12.
- Yoğurma kabının etrafını bir sofra ile sarın, üzerini kapatıp hamuru 30 dakika kadar mayalandırın 12.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp ortasına kaşar koyun ve oval şeklinde kapatın 12.
- Pekmez ve suyu karıştırın 12.
- Hazırlanan simitleri önce pekmezli suya, sonra kavrulmuş susama bulayın 12.
- Tepsiye alıp 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin 12.
- Kızarana kadar pişirin 12.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: