• Buradasın

    Simit arası kaşar nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kaşarlı Simit Yapımı Tarifi:
    Malzemeler:
    • 1,5 su bardağı ılık süt 12
    • 3/4 su bardağı sıvı yağ 12
    • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 12
    • 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 12
    • 1 yemek kaşığı toz şeker 12
    • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz 12
    • 1 paket instant maya 12
    • 4 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak) 12
    • 1 kase kaşar peyniri 12
    • 1 kase susam 12
    • 1/2 çay bardağı pekmez 12
    • 1 çay bardağı su 12
    Yapılışı:
    1. Süt, maya ve toz şekeri yoğurma kabına alın 12.
    2. Fırını önceden 180 derece alt üst ayarda ısıtın 12.
    3. Süre sonunda diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 12.
    4. Yoğurma kabının etrafını bir sofra ile sarın, üzerini kapatıp hamuru 30 dakika kadar mayalandırın 12.
    5. Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp ortasına kaşar koyun ve oval şeklinde kapatın 12.
    6. Pekmez ve suyu karıştırın 12.
    7. Hazırlanan simitleri önce pekmezli suya, sonra kavrulmuş susama bulayın 12.
    8. Tepsiye alıp 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin 12.
    9. Kızarana kadar pişirin 12.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sucuklu kaşarlı simit nasıl pişirilir?

    Sucuklu kaşarlı simit pişirmek için gerekli malzemeler: 4 adet simit; 200 gram sucuk; 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı); Tuz (isteğe bağlı); Susam (simitlerin üzeri için). Pişirme aşamaları: 1. Sucukları ince dilimler halinde kesin. 2. Simitleri bir fırın tepsisine yerleştirin. 3. Simitlerin ortasına önceden hazırlanmış sucuk dilimlerini yerleştirin. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, simitler altın rengi alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Kaşarlı sucuklu simitler fırından çıktıktan sonra, sıcak olarak servis edilmelidir.

    Simit içine hangi peynir konur?

    Simit içine genellikle beyaz peynir konur.

    Simit hamuru nasıl yapılır?

    Simit hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram un; 250 ml su (ılık); 1 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı kuru maya; 50 ml zeytinyağı. Yapılış aşamaları: 1. Hamur hazırlığı: Ilık suya kuru mayayı ve şekeri ekleyin, mayanın aktif hale gelmesi için 5-10 dakika bekletin. 2. Hamuru yoğurun: Unu geniş bir kaseye eleyin, tuz ve zeytinyağını ekleyin, aktifleşen maya karışımını una ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. 3. Hamurun mayalanması: Yoğurduğunuz hamuru, üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın, hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar bekleyin. 4. Simit şekli verme: Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün, her bir parçayı yaklaşık 40-50 cm uzunluğunda ince rulolar haline getirin, iki ruloyu yan yana koyarak burgu yapın ve uçlarını birleştirerek halka şekli verin. 5. Pekmezli karışım hazırlığı: Bir kapta pekmez ve suyu karıştırın. 6. Pişirme: Simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 220°C fırında, yaklaşık 20-25 dakika boyunca altın rengi olana kadar pişirin. 7. Servis: Simitler fırından çıkınca biraz soğuduktan sonra çıtır çıtır lezzetleriyle kahvaltı sofranıza çıkarabilirsiniz.