• Buradasın

    Dolma

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuru patlıcan dolması içine ne konur?

    Kuru patlıcan dolmasının içine konan malzemeler şunlardır: İç harç için: 500 gr az yağlı kıyma, 5 diş sarımsak, 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı bulgur, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, kimyon, kuru nane, tuz, karabiber. Pişirmek için: 1 litre kaynamış su, 2 yemek kaşığı domates salçası, 5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı. Üzeri için: Süzme yoğurt, taze nane, pul biber, tereyağı. Ayrıca, dolmanın içine arzuya göre haşlanmış nohut ve sumak da eklenebilir.

    Soğan dolması içine ne konur?

    Soğan dolmasının içine şu malzemeler konur: Kıyma veya kuşbaşı et; Pirinç ve bulgur; Rendelenmiş domates ve soğan; Sarımsak; Zeytinyağı; Salça (domates ve biber); Kuru nane, karabiber, pul biber ve tuz gibi baharatlar. Ayrıca, kaşar peyniri gibi farklı malzemeler de kullanılarak dolmanın içi zenginleştirilebilir.

    Beyaz lahana ile hangi yemekler yapılır?

    Beyaz lahana ile birçok farklı yemek yapılabilir. İşte bazı örnekler: 1. Zeytinyağlı Lahana Sarması: İç harcında pirinç, soğan ve kuş üzümü kullanılır, kalabalık sofraların vazgeçilmezlerindendir. 2. Kapuska: Rus ve Slav kökenli bir yemek olup, bazı yörelerde bakliyatlarla hazırlanır. 3. Beyaz Lahana Salatası: Sadece 7-8 malzemeden oluşan, diyet listeleri için uygun bir salatadır. 4. Etli Lahana Dolması: Orta boy lahananın içerisinde hazırlanan, Karadeniz mutfağında tüketilen bir yemektir. 5. Fırında Etli Lahana: Beyaz lahana, lahana turşusu ve kuzu eti ile hazırlanan, salçalı sos ile lezzetlendirilen bir yemektir. 6. Coleslaw: Lahana, havuç ve soğan ile hazırlanan, yemeklerin yanında sunulan bir salata çeşididir. 7. Lahanalı ve Sebzeli Noodle: Havuç, kabak, karnabahar, mantar ve lahana ile hazırlanan, vitamin ve mineral bakımından zengin bir yemektir. Ayrıca, beyaz lahana ile çorba, kavurma, tempura ve lazanya gibi farklı tarifler de yapılabilir.

    En güzel zeytinyağlı dolma nasıl yapılır?

    En güzel zeytinyağlı dolma tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 8-10 adet dolmalık biber - 1 su bardağı pirinç - 2 adet büyük boy kuru soğan (ince doğranmış) - 2 adet domates (biri iç harca, diğeri üzeri için) - 1 çay bardağı Dono Terra Natürel Sızma Zeytinyağı - 1 yemek kaşığı çam fıstığı - 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş) - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çay kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı toz şeker - Yarım demet dereotu (ince kıyılmış) - Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) - Yarım limonun suyu - 1 su bardağı sıcak su Yapılışı: 1. İç harcın hazırlanması: Soğanları Dono Terra Natürel Sızma Zeytinyağı ile kavurun. 2. Domates, kuş üzümü ve baharatların eklenmesi: Rendelenmiş domates, kuş üzümü, tarçın, yenibahar, şeker, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın. 3. Dolmaların hazırlanması: Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyerek harcı soğumaya bırakın. 4. Pişirme aşaması: Dolmaları geniş bir tencereye dik şekilde dizin. 5. Servis önerisi: Zeytinyağlı dolmaları oda sıcaklığına geldikten sonra limon dilimleriyle servis edin. Yanında bir kase yoğurt ve Dono Terra zeytinyağıyla hazırlanmış bir

    Kuru patlıcan ve biber dolması nasıl yapılır?

    Kuru patlıcan ve biber dolması yapımı için gerekli malzemeler: 250 gr ince bulgur; 250 gr firik; 500 gr yağlı kıyma; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 500 gr kurutulmuş patlıcan; 500 gr kurutulmuş dolmalık kırmızıbiber; 2 soğan; 1 sarımsak; Tuz, karabiber, kırmızıbiber. Yapılışı: 1. Patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin. 2. Geniş bir kapta bulgur, firik, kıyma, salçalar, ince doğranmış soğan, sarımsak, tuz, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırın. 3. Karışımı biber ve patlıcanların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurun. 4. Tencereye dizip, dolmaların yüzüne çıkacak kadar su ilave edin. 5. Suya bir tutam tuz atın ve ocağa alın. 6. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin. 7. Sıcak servis yapın.

    Dolma içi nasıl hazırlanır?

    Dolma içi hazırlamak için gerekli malzemeler: 1 kase dolma içi (kırık yarma ve ince bulgur karışımı); 1 adet kuru soğan; 1 adet patates veya kuru bakla; 1 adet yeşil biber; 1 adet domates; 2 çorba kaşığı salça; Kırmızıbiber, reyhan, tuz. Hazırlanışı: 1. İnce doğranmış soğan, biber ve patatesi kavurun. 2. Doğranmış domates ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. 3. Su ekleyin ve kaynayınca dolma içini ilave edin. 4. Baharatları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. 5. Sıcakken, haşlanmış lahana ve turşu ile servis edin. Ayrıca, etli dolma içi hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri de kullanabilirsiniz: 3 soğan; 2 diş sarımsak; 350 gram dana kıyma; 1 su bardağı pirinç; 1 çay bardağı ayçiçeği yağı; 3 orta boy domates; Yarım demet ince kıyılmış maydanoz; 1,5 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası. Hazırlanan harcı hem dolma hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz.

    Midyenin en güzel dolma harcı nasıl yapılır?

    Midye dolmasının en güzel harcını yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 kg kabuklu midye - 1 litre su - Yarım yemek kaşığı tuz - 2 su bardağı pirinç - 2 adet kuru soğan - 4 çorba kaşığı zeytinyağı - 2-3 diş sarımsak - 2-3 çorba kaşığı kuşüzümü - 2-3 çorba kaşığı çamfıstığı - 1-2 yemek kaşığı kuru nane - 2’şer çay kaşığı kimyon, karabiber, yenibahar, pul biber - 1 adet küp şeker Hazırlanışı: 1. Midyelerin kabukları soyulup iyice yıkanır. 2. Büyükçe bir tencere içine, bir litre su ve tuz koyulup midyeler karıştırılarak kaynatmaya çıkartılır. 3. Midyelerin kabukları açılınca, hemen ateşten alınır. 4. Midyeleri haşlamak için kullanılan su, tekrar kullanılacağı için dökülmez. 5. İç pilavın yapılışı için, pirinç yıkanarak süzülür ve kenarda bekletilir. 6. Derin bir tencereye soğanlar doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. 7. Pirinç, nane, tarçın, karabiber, pul biber, şeker, tuz ve yenibahar katılarak 1-2 dakika daha kavrulur. 8. Midyeleri haşlamak için kullanılan sudan iki bardak iç harcına katılarak, 5 dakika pişirilir ve altı kapatılır. 9. Midyeleri doldurmak için, daha önce hafif kaynatılan midyelerin içi açılarak iç pilavdan bir çay kaşığı doldurulur. 10. Tüm midyeler doldurulduktan sonra geniş bir tencere içine dik olacak şekilde dizilir. 11. Arta kalan haşlama suyu da dizilen midye dolmalarının üzerine gezdirilir ve yaklaşık 20 dakika daha pişirilir. 12. Midyeleri yerken üzerine limon sıkmak gerekir.

    Sirdan dolması sağlıklı mı?

    Şırdan dolması, besleyici ve sağlıklı bir yemek olarak kabul edilir. Şırdan dolması, içinde A, B12, D vitaminleri ve çeşitli mineraller bulundurur. Ancak, şırdan sakatat yemeği olduğu için aşırı tüketilmemesi önerilir.

    En güzel kabak dolması hangi kabaktan yapılır?

    En güzel kabak dolması, sakız kabağından yapılır.

    Kabak çiçeği en güzel nasıl doldurulur?

    Kabak çiçeği en güzel şekilde doldurmak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir: 1. Çiçeklerin Seçimi: Taze ve açılmamış kabak çiçekleri tercih edilmelidir. 2. İç Harcın Hazırlanması: İç harç için pirinç veya bulgur, kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu ve baharatlar kullanılır. 3. Çiçeklerin Temizlenmesi: Çiçeklerin içindeki tohumlar alınmalı ve dikkatlice temizlenmelidir. 4. Doldurma İşlemi: Temizlenmiş çiçeklerin açılan kısmı yukarıya doğru çevrilir ve iç harçtan bir miktar çiçeğin içine dikkatlice yerleştirilir. 5. Pişirme: Doldurulmuş kabak çiçekleri bir tepsiye dizilir ve üzerlerine zeytinyağı ile isteğe bağlı olarak domates dilimleri yerleştirilir. Bu şekilde hazırlanan kabak çiçeği dolması, hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek alternatifi sunar.

    Patlıcanın en güzel dolması nasıl yapılır?

    Patlıcanın en güzel dolmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 6 orta boy patlıcan - 300 gr orta yağlı kıyma - 2 baş soğan - 2 büyük boy domates - 2 çorba kaşığı dolmalık pirinç - 1 çorba kaşığı margarin - 1 limon - Yarım demet maydanoz - Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: 1. Patlıcanların kabuğunu alaca şekilde soyun ve enine ortadan ikiye bölün. 2. İçlerini özel bir oyacak veya keskin bir bıçak yardımıyla dikkatlice oyarak boşaltın. 3. İç harcı hazırlamak için kıymaya, yıkanıp süzülmüş pirinç, rendelenmiş soğan, küçük parçalara doğranmış domates (veya biraz sulandırılmış domates salçası), ince doğranmış maydanoz ve tuz ekleyip iyice karıştırın. 4. Hazırlanan harcı patlıcanların içine doldurun ve oyduğunuz parçaları kapağı gibi kullanarak kapatın. 5. Dolmaları derin bir kabın içine düzenli bir şekilde yerleştirin. 6. Üzerini örtecek kadar su ekleyin, limon suyu ve margarini ilave edip orta ateşte pişirin. 7. Patlıcanlar yumuşayıp içindeki pirinç pişince ateşten alın. 8. Dolmaları servis tabağına alın ve tencerede kalan suyu üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

    Patlıcan dolma harcı nasıl hazırlanır?

    Patlıcan dolması harcı hazırlamak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı pirinç; 150 gr kıyma; 1/2 çay bardağı arpa şehriye; 8 adet patlıcan; taze nane; maydanoz; pul biber; karabiber; 1 yemek kaşığı salça; 1 adet soğan; sıvı yağ. Hazırlanışı: 1. Patlıcanların içini oyup tuzlu suda bekletin. 2. Bir tavaya sıvı yağı koyun ve yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 3. Üzerine kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. 4. Daha sonra pirinç, şehriye, maydanoz, nane ve baharatları ekleyip kavurun. 5. Ardından ocaktan alın. 6. Patlıcanların içlerini, hazırladığınız iç harçla doldurun. 7. Üzerini domatesle kapatın ve tencereye dizin. 8. Tencereye su doldurun ve orta ateşte pişirin. 9. Üzerinde hafif sıvı yağ gezdirin ve biraz tuz serpip 40 dakika pişirin. Alternatif bir tarif: Kıymalı pirinçli taze patlıcan dolması için: 1 kg taze patlıcan (5 adet); 6 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet orta boy soğan; 2 adet orta boy domates; 3 diş sarımsak; 1 çay bardağı pirinç; 1 tatlı kaşığı domates salçası (iç için); 1 tatlı kaşığı domates salçası (dolmanın suyu için); 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı tuz (iç için); 2 su bardağı kaynar su. Hazırlanışı: 1. Patlıcanların iki ucu kesilecek ve üç eşit parçaya bölünecek. 2. Parçaların her iki ucunda 1 cm (kabuk bırakılarak) soyulacak ve içleri oyulacak. 3. Hazır olan patlıcanlar tuzlu

    Kabak çiçeği dolma kaç dakikada pişer?

    Kabak çiçeği dolması 20-25 dakika içinde pişer.

    Lor dolmasında hangi peynir kullanılır?

    Lor dolmasında lor peyniri kullanılır.

    En güzel zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?

    En güzel zeytinyağlı yaprak sarmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 500 gr salamura asma yaprağı - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 2 su bardağı sıcak su - Yarım limon suyu İç harcı için: - 4 adet kuru soğan - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık - 2 su bardağı kırık pirinç - 1 yemek kaşığı kuru nane - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tarçın - 2 adet kesme şeker - 2 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 su bardağı kıyılmış maydanoz - 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1. Zeytinyağını tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. 2. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. 3. Pirinçleri yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun. 4. Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın. 5. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın. 6. Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın ve 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın. 7. Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. 8. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın ve dolmaları dizin. 9. Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın, sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. 10. Soğuk servis yapın.

    Kuru patlıcan ve kuru biber dolması aynı anda pişer mi?

    Evet, kuru patlıcan ve kuru biber dolması aynı anda pişebilir. Bu tür dolmaların pişirme aşamasında, patlıcan ve biberler ayrı ayrı yumuşayana kadar haşlanır ve ardından aynı tencereye dizilerek birlikte pişirilir.

    En güzel kabak dolması nasıl pişirilir?

    En güzel kabak dolmasını pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: 4 adet orta boy kabak; 250 gram kıyma; 1 çay bardağı pirinç; 1 adet kuru soğan (rendelenmiş); 2 yemek kaşığı domates salçası; 2 diş sarımsak; Yarım çay bardağı zeytinyağı; Tuz, karabiber, pul biber; 1 su bardağı sıcak su. Hazırlanışı: 1. Kabakları iyice yıkayıp uçlarını kesin ve içlerini bir oyacak yardımıyla çıkarın. 2. Kıymayı, pirinci, rendelenmiş soğanı, salçayı, baharatları ve yarım çay bardağı zeytinyağını bir kapta karıştırın. 3. Kabakları hazırladığınız harçla doldurun, çok sıkı doldurmamaya dikkat edin. 4. Tencereye yerleştirin, üzerlerine hafifçe salçalı su gezdirin ve sıcak su ekleyin. 5. Orta ateşte 30-40 dakika pişirin. Ayrıca, kıymasız veya kabak çiçeği dolması gibi farklı çeşitleri de deneyebilirsiniz.

    Lor dolmasının içine ne konur?

    Lor dolmasının içine genellikle şu malzemeler konur: İç harç için: 3 su bardağı bulgur, 1 adet büyük boy soğan, 3 dal taze soğan, 1 kase tuzsuz lor peyniri, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam tarhun. Pişirme aşamasında: Pazı yaprakları, sıcak su. Ayrıca, üzerine tereyağı eritilip gezdirilebilir.

    İskilip Dolması kaç saat pişer?

    İskilip dolmasının pişme süresi kullanılan malzemelere ve kazan büyüklüğüne göre değişir. Büyük dolma kazanlarında yapılan pişirme işlemi 13 saati bulabilir.

    Kuru biber dolması içine ne konur?

    Kuru biber dolmasının içine konan malzemeler şunlardır: 500 gram kuru biber (kırmızı veya yeşil). 1 su bardağı pirinç. 300 gram kıyma (isteğe bağlı olarak kuzu veya dana). 1 adet büyük boy soğan. 2-3 diş sarımsak. 2-3 yemek kaşığı domates salçası. 1 çay bardağı zeytinyağı. 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber (isteğe bağlı). 1/2 çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı). 2 su bardağı su. Taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı). Ayrıca, dolmanın içine farklı baharatlar ekleyerek kişisel damak zevkinize göre çeşitlendirme yapabilirsiniz.