Dereotu ile iki farklı poğaça tarifi yapılabilir: 1. Pastane Usulü Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça: Bu tarifte gerekli malzemeler şunlardır: 2 adet yumurta, 125 gram tereyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 paket kabartma tozu, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve yaklaşık 3-3,5 su bardağı un. 2. Dereotlu Venedik Poğaça: Bu tarifte ise malzemeler: 500 gram un, 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırmak lazım), 150 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş), 20 gram kabartma tozu, 15 gram toz şeker, 12 gram tuz, 1/4 demet maydanoz, 1/4 demet dereotu ve 1 adet orta boy havuç.