Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşarlı pastane poğaçası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 12
- 1 su bardağı ılık süt 12
- 1 paket yaş maya (42 gram) veya kuru maya (10 gram) 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 12
- 1 tatlı kaşığı şeker 2
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı sirke 1
- 20 dilim kaşar peyniri 1
- 1 su bardağı su 1
- 3 yemek kaşığı pekmez 1
- 1 su bardağı çiğ susam 1
- 5 su bardağı un (azar azar eklenecek) 1
Yapılışı:
- Su, süt, maya ve şekeri yoğurma kabına koyun ve üzerini kapatıp 10 dakika bekletin 1.
- Daha sonra içine tuzu, yağı, sirkeyi ve azar azar unu ekleyerek yoğurun 1.
- Un az gelirse biraz daha ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Yoğurduğunuz hamuru oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın 1.
- Bir kase içerisinde su ve pekmezi karıştırın 1.
- Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle veya merdane ile açıp içine kaşar dilimi koyup yuvarlak veya dikdörtgen şeklinde kapatın 1.
- Önce pekmezli suya, ardından susama batırıp altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Kabaracağı için aralıklı yerleştirin ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: