Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşarlı pastane poğaçası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 125;
- 1 su bardağı ılık süt 125;
- 1 paket kuru instant maya veya yarım paket yaş maya 125;
- 2 yemek kaşığı silme şeker 15;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 125;
- 1 adet yumurta 125;
- 1,5 tatlı kaşığı silme tuz 15;
- 5,5-6 su bardağı elenmiş beyaz un 15;
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi 1;
- 3 yemek kaşığı pekmez 15;
- 1 adet yumurta sarısı 15;
- 1 çay bardağı su 15;
- Susam 15.
Yapılışı:
- Maya, ılık süt-su karışımı ve şeker derin bir kaba alınıp, tahta kaşıkla karıştırılır 1.
- 10 dakika mayanın aktif olması için bekledikten sonra; yumurta, sıvı yağ karıştırılarak mayaya eklenir 1.
- Ayrı bir kapta un elenerek, tuzla kavuşturulur ve mayaya yavaşça, yedirerek katılır 1.
- 10-15 dakika arası yoğrulup, mayalanmak üzere üstü streç film kaplı, tercihen sıcak bir zemin üzerine alınır ve hamur en az 2 katına çıkana dek beklenir 1.
- Hamur, tezgaha alınıp, orta basıda 3-4 dakika daha yoğrulup, mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır 1.
- Susam, hafif rengi dönünceye kadar kavrulur 1.
- Ayrı kapta pekmez, su ve yumurta karışımı çırpılarak bütünlenir 1.
- Hamur, el ile veya bir merdane yardımıyla yuvarlak formda açılır 1.
- Ortasına 1 yemek kaşığı kadar peynir eklenip, kenarlardan birleştirilerek tekrar yuvarlak form verilir 1.
- Önce pekmezli karışıma üst ve yan yüzeyi batırılır, ardından susama bulanıp, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizilir 1.
- Fırın önceden 50 dereceye ayarlanıp, poğaçalar içerisine tepsiyle yerleştirilir ve 50 derece ısıda 20 dakika tepsi mayası için tutulur 1.
- En
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: