• Buradasın

    Pastane poğaçası nasıl yapılır kaşarlı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kaşarlı pastane poğaçası yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı ılık su 125;
    • 1 su bardağı ılık süt 125;
    • 1 paket kuru instant maya veya yarım paket yaş maya 125;
    • 2 yemek kaşığı silme şeker 15;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 125;
    • 1 adet yumurta 125;
    • 1,5 tatlı kaşığı silme tuz 15;
    • 5,5-6 su bardağı elenmiş beyaz un 15;
    • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi 1;
    • 3 yemek kaşığı pekmez 15;
    • 1 adet yumurta sarısı 15;
    • 1 çay bardağı su 15;
    • Susam 15.
    Yapılışı:
    1. Maya, ılık süt-su karışımı ve şeker derin bir kaba alınıp, tahta kaşıkla karıştırılır 1.
    2. 10 dakika mayanın aktif olması için bekledikten sonra; yumurta, sıvı yağ karıştırılarak mayaya eklenir 1.
    3. Ayrı bir kapta un elenerek, tuzla kavuşturulur ve mayaya yavaşça, yedirerek katılır 1.
    4. 10-15 dakika arası yoğrulup, mayalanmak üzere üstü streç film kaplı, tercihen sıcak bir zemin üzerine alınır ve hamur en az 2 katına çıkana dek beklenir 1.
    5. Hamur, tezgaha alınıp, orta basıda 3-4 dakika daha yoğrulup, mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır 1.
    6. Susam, hafif rengi dönünceye kadar kavrulur 1.
    7. Ayrı kapta pekmez, su ve yumurta karışımı çırpılarak bütünlenir 1.
    8. Hamur, el ile veya bir merdane yardımıyla yuvarlak formda açılır 1.
    9. Ortasına 1 yemek kaşığı kadar peynir eklenip, kenarlardan birleştirilerek tekrar yuvarlak form verilir 1.
    10. Önce pekmezli karışıma üst ve yan yüzeyi batırılır, ardından susama bulanıp, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizilir 1.
    11. Fırın önceden 50 dereceye ayarlanıp, poğaçalar içerisine tepsiyle yerleştirilir ve 50 derece ısıda 20 dakika tepsi mayası için tutulur 1.
    12. En
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pastane poğaçası yumuşak mı kıyır mı?

    Pastane poğaçası, dışı hafif çıtır (kıyır), içi ise yumuşacık dokusuyla bilinir. Ancak poğaçanın yumuşak mı yoksa kıyır mı olacağı, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemlerine bağlı olarak değişebilir. Pastane poğaçası yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: Unun kontrollü eklenmesi. Mayalama süresi. Fırın ısısı.

    Pastane poğaçası hamuru nasıl yapılır?

    Pastane poğaçası hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı (250 g); 1 yemek kaşığı instant maya; 1 çay bardağı süt (125 ml); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml); 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne); 2 yemek kaşığı şeker; 6 su bardağı un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyin. 2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamuru 40 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekiller verin. 5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin. 6. 200°C fırında 20-25 dakika pişirin. Püf noktaları: Malzemelerin oda sıcaklığında olması. Unu azar azar eklemek ve hamuru iyi yoğurmak. Mayalanma için yeterli süre tanımak. Fırın sıcaklığını doğru ayarlamak.

    En yumuşak poğaça nasıl yapılır tarifi?

    En yumuşak poğaça tarifi için gerekli malzemeler: 2 yumurta akı; 1 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı ılık su; 1 paket instant maya; 4 yemek kaşığı şeker; 5,5-6 su bardağı un; 1 yemek kaşığı tuz; Arası için kaşar peyniri; Üzeri için yumurta sarısı ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Yoğurma kabına yumurta aklarını alın, üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şeker ekleyin, karıştırın. 2. Unu yavaş yavaş ekleyerek spatula ile karıştırın, hamur katılaşınca tezgaha alıp elinizle yoğurun. 3. Hamurun üzerini streçleyip temiz bir örtü ile sararak 1,5 saat mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamuru tezgaha alıp havasını almak için yoğurun. 5. Hamurdan 20 eşit beze yapın, bezeleri açarak iç harcını yerleştirin ve yuvarlayın. 6. Poğaçaları fırın tepsisine dizip 50°C fırında 15-20 dakika mayalanmaya bırakın. 7. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını poğaçaların üzerine sürüp çörek otu ve susam serpin. 8. 185°C fırında 20 dakika pişirin. Püf noktaları: Hamur yoğurma işlemi ortalama 10 dakika sürmeli, parmağınızla bastırdığınızda eski haline dönüyorsa yoğurma tamamlanmış demektir. Mayalanma için hamuru ılık bir ortamda bekletmek ve kabı nemli bir bezle örtmek önemlidir. Fanlı fırında pişirme, poğaçaların sert olmasına neden olabilir.

    Pastane poğaçası tarifi mayalı mı kabartma tozlu mu?

    Pastane poğaçası tarifi hem mayalı hem de kabartma tozlu olabilir. Hem mayalı hem kabartma tozlu pastane poğaçası tarifi için gerekli malzemeler: 125 g tereyağı (oda sıcaklığı); yarım su bardağı sıvı yağ; 2 yumurta akı (sarıları üzerine); yarım su bardağı yoğurt; 1 su bardağı ılık su; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 silme yemek kaşığı kuru maya (7 g); 1 silme tatlı kaşığı tuz; 1 paket kabartma tozu (15 g); 5,5-6 su bardağı un (600 g civarı). Tarif: 1. Bir kasede instant maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu karıştırıp bekletin. 2. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve mayalı karışımı ekleyip karıştırın. 3. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 4. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin. 5. İç harç ile doldurup şekil vererek tepsiye dizin. 6. Tepsi mayası için 10-15 dakika bekletin. 7. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile şekil verin. 8. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    Patatesli pastane poğaçasına hangi baharatlar konur?

    Patatesli pastane poğaçasına karabiber, toz kırmızı biber ve pul biber gibi baharatlar eklenir. Ayrıca, 1 yemek kaşığı domates salçası da iç harcın malzemeleri arasında yer alır.
    A warm, golden tray of freshly baked poğaça, sprinkled with sesame seeds, sits on a rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen, with flour-dusted hands shaping dough nearby.

    En kolay poğaça nasıl yapılır?

    En kolay poğaça tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ - 2 adet yumurta - 1 su bardağı yoğurt (yarım yağlı) - 4 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri - 4 dilim ince sucuk - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çorba kaşığı susam Yapılışı: 1. Yumurtalardan birinin sarısı üzeri için ayrılır. 2. Bütün malzemeler (kaşar ve sucuk hariç) karıştırılıp yoğrulur ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. 3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparılıp elde açılır, ortasına kaşar ve sucuk karışımı koyulup yarım ay veya yuvarlak gibi şekillendirilir. 4. Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 5. 180 derecede 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun!
    A warm Turkish kitchen with golden, freshly baked poğaça arranged in various shapes on a wooden tray, surrounded by flour-dusted hands and baking tools, evoking a cozy, homemade atmosphere.

    En güzel poğaça şekli nasıl yapılır?

    En güzel poğaça şekli nasıl yapılır sorusuna yanıt bulunamadı. Ancak, farklı poğaça şekilleri görmek için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir: YouTube. TikTok.