Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yulaflı poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine sürmek için) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- Yaklaşık 3 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanabilir) 1;
- 1 su bardağı yulaf ezmesi (irice öğütülmüş yulaf) 1.
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabında yoğurt, sıvı yağ, yumurta sarısı, tuz ve şekeri iyice karıştırın 1.
- Kabartma tozunu ekleyip karıştırın 1.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın 1. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyin 1.
- Yoğrulan hamura yulaf ezmesini ekleyin ve iyice yoğurun 1. Yulaf hamura iyice karışana kadar yoğurmaya devam edin 1.
- Hamuru üzerini örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika dinlendirin 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın 1. Ortasına istediğiniz iç harçtan koyun (peynir, zeytin, sucuk gibi) 1. Hamuru kapatıp yuvarlayarak şekil verin 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 1.
- Üzerlerine yumurta beyazı sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C (356°F) fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz 1.
Bu tarifle yaklaşık 12 adet yulaflı poğaça elde edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: