Patatesli yumuşak poğaça yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket yaş maya; 2 adet yumurta (akları hamurun içine, sarısı üzerine ayrılacak); 1 yemek kaşığı şeker; 2 tatlı kaşığı tuz; Alabildiğince un (yaklaşık 8 su bardağı). İç harcı için: 6-7 adet orta boy patates; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 adet soğan; Karabiber, toz biber, pul biber, tuz. Üzeri için: Yumurta sarısı; Susam ve çörek otu. Yapılışı: 1. Yaş mayayı ılık suda eritip şeker ve tuzu ekleyin. 2. Ilık süt ve sıvı yağı ekleyin. 3. Yumurta aklarını hamura ekleyin. 4. Kontrollü bir şekilde un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 5. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. 6. Patatesleri haşlayıp ezin, soğanla birlikte kavurun ve baharatlarla karıştırın. 7. Mayalanan hamurdan bezeler alıp yuvarlak şekilde açın ve içine patatesli harcı koyarak kapatın. 8. Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 9. Kızarıncaya kadar fırında pişirin. Püf noktaları: Suyun ılık olması mayanın daha kolay aktif olmasını sağlar. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Hamur yoğurulduktan sonra üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılmalıdır. Elin sıvı yağa batırılması bezelerin daha kolay açılmasını sağlar.