• Buradasın

    Patatesli pastane poğaçasına hangi baharatlar konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patatesli pastane poğaçasına karabiber, toz kırmızı biber ve pul biber gibi baharatlar eklenir 4.
    Ayrıca, 1 yemek kaşığı domates salçası da iç harcın malzemeleri arasında yer alır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pastane poğaçası çeşitleri nelerdir?

    Pastane poğaçası çeşitlerinden bazıları şunlardır: Mayalı poğaça. Bayatlamayan yumuşacık açma. Kabartma tozlu poğaça. Cepli sandviç poğaça. Lor peynirli dereotlu poğaça. Susamlı poğaça. Sakallı poğaça (saçaklı, süslü). Pastane tadında Karaköy poğaçası. Dereotlu poğaça. Ayrıca, pastane poğaçası tariflerine yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com.tr gibi sitelerden ulaşılabilir.

    Pastane poğaçası hamuru nasıl yapılır?

    Pastane poğaçası hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı (250 g); 1 yemek kaşığı instant maya; 1 çay bardağı süt (125 ml); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml); 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne); 2 yemek kaşığı şeker; 6 su bardağı un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyin. 2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamuru 40 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekiller verin. 5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin. 6. 200°C fırında 20-25 dakika pişirin. Püf noktaları: Malzemelerin oda sıcaklığında olması. Unu azar azar eklemek ve hamuru iyi yoğurmak. Mayalanma için yeterli süre tanımak. Fırın sıcaklığını doğru ayarlamak.

    Patatesli poğaça hamuruna ne konur?

    Patatesli poğaça hamuruna konabilecek bazı malzemeler: Hamur için: 2 adet orta boy haşlanmış patates (rendelenmiş); 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 paket kabartma tozu; 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak); 2-3 su bardağı un (alabildiği kadar). İç harcı için: 1 adet soğan; 4 orta boy patates; Kırmızı biber, pul biber, tuz; 2-3 kaşık sıvı yağ. Ayrıca, poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülebilir ve isteğe göre mavi haşhaş, susam veya çörek otu serpilebilir.

    Patatesli yumuşak poğaça nasıl yapılır?

    Patatesli yumuşak poğaça yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket yaş maya; 2 adet yumurta (akları hamurun içine, sarısı üzerine ayrılacak); 1 yemek kaşığı şeker; 2 tatlı kaşığı tuz; Alabildiğince un (yaklaşık 8 su bardağı). İç harcı için: 6-7 adet orta boy patates; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 adet soğan; Karabiber, toz biber, pul biber, tuz. Üzeri için: Yumurta sarısı; Susam ve çörek otu. Yapılışı: 1. Yaş mayayı ılık suda eritip şeker ve tuzu ekleyin. 2. Ilık süt ve sıvı yağı ekleyin. 3. Yumurta aklarını hamura ekleyin. 4. Kontrollü bir şekilde un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 5. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. 6. Patatesleri haşlayıp ezin, soğanla birlikte kavurun ve baharatlarla karıştırın. 7. Mayalanan hamurdan bezeler alıp yuvarlak şekilde açın ve içine patatesli harcı koyarak kapatın. 8. Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 9. Kızarıncaya kadar fırında pişirin. Püf noktaları: Suyun ılık olması mayanın daha kolay aktif olmasını sağlar. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Hamur yoğurulduktan sonra üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılmalıdır. Elin sıvı yağa batırılması bezelerin daha kolay açılmasını sağlar.

    Patatese hangi baharatlar yakışır?

    Patatese yakışabilecek bazı baharatlar: Tuz ve karabiber. Toz sarımsak ve soğan. Kekik. Biberiye. Kırmızı pul biber. Kajun (cajun) baharatı. Tane hardal veya hardal tozu. Fesleğen. Maydanoz. Zeytinyağı.