• Buradasın

    Zeytinli poğaça içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zeytinli poğaçanın içine siyah zeytin konur 23.
    Zeytinli poğaça iç harcı için alternatif olarak lor peyniri, kekik veya pul biber eklenebilir 3.
    Ayrıca, zeytin yerine kuru domates, kavrulmuş soğan, ezilmiş cevizli lor peyniri veya tulum peyniri gibi malzemeler de kullanılabilir 3. Zeytinin tuzlu dokusuna yakın lezzetlerdir 3.
    Zeytinli poğaça iç harcında zeytinle birlikte az tuzlu beyaz peynir, rendelenmiş kaşar veya az baharatlı patates püresi gibi karışımlar da kullanılabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zeytinli peynirli poğaça nasıl yapılır?

    Zeytinli peynirli poğaça yapımı için gerekli malzemeler: 4 su bardağı un; 2 çay bardağı zeytinyağı; 1 yumurta; 2 çay bardağı yoğurt; 4 yemek kaşığı ılık su; 1 paket instant maya; 1 çay kaşığı kuru kekik; Tuz. İç harcı için: 4-5 kurutulmuş domates; 1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin; 350 gr az yağlı beyaz peynir. Üzeri için: 1 yumurta sarısı; Susam veya haşhaş tohumu. Yapılışı: 1. Un, zeytinyağı, yumurta, yoğurt, ılık su, instant maya, kekik ve tuzu bir kapta karıştırın. 2. Üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda 45-50 dakika dinlendirin. 3. Kurutulmuş domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. 4. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle az açın. 5. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu veya susam serpin. 6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Alternatif bir tarif için tarifsofrasi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Zeytinli poa nasıl yapılır?

    Zeytinli poğaça yapımı için gerekli malzemeler: 1/2 su bardağı siyah zeytin; 5,5-6 su bardağı un; 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı ılık süt; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 1 paket yaş maya; 2 yemek kaşığı yoğurt. Yapılışı: 1. Su, süt, maya ve şekeri bir kabın içinde karıştırarak mayayı ekleyin ve mayayı aktive edin. 2. İçine yoğurt, tuz ve azar azar unu ekleyin. 3. Hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, elinizle yassılaştırıp içine çekirdeksiz siyah zeytin koyarak tekrar yuvarlayın. 5. Yağlı kağıt üzerine poğaçalarınızı dizin. 6. Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp fırına verin. 7. 180 derecede üzeri kızarana kadar 30-35 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. 8. Ardından fırından zeytinli poğaçaları çıkarıp oda sıcaklığında soğutun ve servis edin.

    Poğaça hamuruna hangi malzemeler konur?

    Poğaça hamuruna konan bazı malzemeler: Un. Ilık su ve süt. Sıvı yağ. Yumurta. Şeker. Tuz. Instant maya. Malzemeler, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.

    Nefis yemek tarifleri poğaça nasıl yapılır?

    Nefis Yemek Tarifleri'ne göre poğaça yapmak için gerekli malzemeler: 2 yumurta akı; 1 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı ılık su; 1 paket instant maya; 4 yemek kaşığı şeker; 5,5-6 su bardağı un; 1 yemek kaşığı tuz; arası için kaşar peyniri; üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağ. Yapılışı: 1. Yoğurma kabına yumurta aklarını alın, üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şeker ekleyin, karıştırın. 2. Kontrollü bir şekilde unu ekleyin, tuzu ilave edin ve spatula ile karıştırın. 3. Hamur katılaşınca tezgaha alın ve elinizle yoğurun. 4. Hamurunuzu 20 eşit parçaya ayırın, beze haline getirin. 5. Bezelerin içine iç harcını yerleştirin, uçlarını birleştirerek yuvarlayın. 6. Poğaçaları fırın tepsisine dizin ve tepsi mayası için 50°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika bekletin. 7. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını poğaçaların üzerine sürün, çörek otu ve susam serpin. 8. 185°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Nefis Yemek Tarifleri'nde farklı poğaça tarifleri de bulunmaktadır. Ayrıca, yemek.com sitesinde de mayalı ve mayasız poğaça tarifleri mevcuttur.

    Yeşil zeytinli rulo poğaça nasıl yapılır?

    Yeşil Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi için gerekli malzemeler: 3 su bardağı un; Yarım paket yaş maya; 1 çay bardağı süt; 1 yumurta; 1 su bardağı maden suyu; Yarım çay bardağı zeytin yağı; Su ve tuz. İç harcı için: Beyaz peynir; Zeytin ezmesi; Kekik ve pul biber. Üzeri için: Yumurta sarısı; Siyah zeytin. Hazırlanışı: 1. Unu derin bir kaba alın. 2. Diğer malzemeleri ve azar azar su ilaveleri ile yumuşak bir hamur yoğurun. 3. Yoğrulan hamuru un yardımı ile uzun açın. 4. Beyaz peynir ve kekik serpin, sıkıca rulo yapın. 5. Rulonun uç kısmını su ile tutturun. 6. Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kalıba dizin. 7. Üzerine yumurta sarısı sürüp zeytin koyun ve mayalanınca önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. 8. Pişen poğaçaları ılıyınca kalıptan çıkartın.

    Poğaça çeşitleri nelerdir?

    Poğaça çeşitlerinden bazıları şunlardır: peynirli poğaça; pastane usulü dereotlu poğaça; 3-2-1 poğaça; yoğurtlu poğaça; sosyete poğaçası; sütsüz poğaça; peynirli mayalı poğaça; katmerli çörek; kabartma tozlu poğaça; cevizli poğaça. Ayrıca, açma poğaça, simit poğaça, bayatlamayan poğaça, simit tadında poğaça, sandviç poğaça, sarımsaklı pamuk poğaça, sakallı poğaça gibi farklı poğaça çeşitleri de bulunmaktadır. Poğaçalar, mayalı veya mayasız yapılabilir.

    En güzel poğaça hamuru nasıl yapılır?

    En güzel poğaça hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar takip edilebilir: Malzemeler: 2 çay bardağı ılık su (250 ml); 2 çay bardağı ılık süt (250 ml); 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml); 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 paket instant maya; 3 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı tuz; 2 adet yumurta akı; 8 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alıp güzelce çırpın. 2. Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyin, yoğurmaya başlayın. 3. Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. 4. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp son kez toparlayın ve tekrar yoğurma kabına alın. 5. Hamurun üzerini streçleyip temiz bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamurunuzun üzerini açın, elinizle havasını alın ve tezgaha alın. 7. Hamurunuza dilediğiniz şekli vererek poğaçalarınızı hazırlayın. Poğaça hamurunun güzel kabarması için süt ve suyun ılık olması, mayalanma ortamının sıcak tutulması önerilir.