Buradasın
En güzel kaşarlı poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kaşarlı poğaça yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar takip edilebilir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 12;
- 1 su bardağı ılık su 12;
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 12;
- 2 adet yumurta (1 adet sarısı üzeri için ayrılacak) 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 3 yemek kaşığı şeker 12;
- 1 paket instant maya 12;
- 5,5 su bardağı un (kontrollü eklenecek) 12;
- 200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 2.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Ilık süt, su ve sıvı yağı yoğurma kabına alın, mayayı ekleyip karıştırın 12.
- Yumurta, şeker ve tuzu ekleyip un eklemeye başlayın 12. Çok yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edin 12.
- Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın 2.
- İçine küçük doğranmış kaşar peyniri koyup kapatın 2.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 2.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin 2.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin 2.
Poğaçanın yumuşak olması için hamura gereğinden fazla un eklenmemeli ve poğaçalar gereğinden fazla pişirilmemelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: