Buradasın
En güzel kaşarlı poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kaşarlı poğaça yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 1
- 1 su bardağı ılık süt 1
- 1 su bardağı sıvı yağ 2
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak) 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 3 yemek kaşığı toz şeker 1
- 1 paket instant maya 1
- 5,5 su bardağı un 1
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1
Hazırlanışı:
- Geniş bir yoğurma kabına ılık sütü, ılık suyu ve şekeri alıp karıştırın 1.
- Ardından mayayı ekleyin ve 5 dakika kadar aktifleşmesini bekleyin 1.
- Sıvı yağı, tuzu ve yumurtaları ekleyerek karıştırın 1.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurun 1.
- Hamurun üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın 1.
- İçine küçük doğranmış kaşar peyniri koyun ve kapatın 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
Alerjiniz veya özel diyet gereksinimleriniz varsa, tarifte kullanılan malzemelere dikkat etmelisiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: