En güzel kaşarlı poğaça yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak) 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya 5,5 su bardağı un 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: 1. Geniş bir yoğurma kabına ılık sütü, ılık suyu ve şekeri alıp karıştırın. 2. Ardından mayayı ekleyin ve 5 dakika kadar aktifleşmesini bekleyin. 3. Sıvı yağı, tuzu ve yumurtaları ekleyerek karıştırın. 4. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. 5. Hamurun üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. 7. İçine küçük doğranmış kaşar peyniri koyun ve kapatın. 8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 9. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 10. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Alerjiniz veya özel diyet gereksinimleriniz varsa, tarifte kullanılan malzemelere dikkat etmelisiniz.