Buradasın
Nefis yemek tarifleri poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis yemek tarifleri poğaça yapımı için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 çay bardağı yoğurt 1
- 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzeri için) 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 2 yemek kaşığı sirke (daha gevrek olması için) 1
- 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) 1
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 1
- İç harcı için: Beyaz peynir veya lor peyniri 1
- Üzeri için: Çörek otu veya susam 1
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek güzelce karıştırın 1.
- Kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun 1.
- İnce kıyılmış dereotunu hamura ekleyerek iyice yoğurun 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle açarak ortasına peynir koyup kapatın 1.
- Hafifçe yuvarlayarak şekil verin 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu veya susam serpiştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan sıcacık poğaçaları biraz dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: