Buradasın
Nefis yemek tarifleri poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yumurta akı 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 4 yemek kaşığı şeker 1;
- 5,5-6 su bardağı un 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- arası için kaşar peyniri 1;
- üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına yumurta aklarını alın, üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şeker ekleyin, karıştırın 1.
- Kontrollü bir şekilde unu ekleyin, tuzu ilave edin ve spatula ile karıştırın 1.
- Hamur katılaşınca tezgaha alın ve elinizle yoğurun 1.
- Hamurunuzu 20 eşit parçaya ayırın, beze haline getirin 1.
- Bezelerin içine iç harcını yerleştirin, uçlarını birleştirerek yuvarlayın 1.
- Poğaçaları fırın tepsisine dizin ve tepsi mayası için 50°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika bekletin 1.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını poğaçaların üzerine sürün, çörek otu ve susam serpin 1.
- 185°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
Ayrıca, yemek.com sitesinde de mayalı ve mayasız poğaça tarifleri mevcuttur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: