Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifi için gerekli malzemeler: 30 adet kurutulmuş patlıcan; 1,5 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş); 2 adet büyük boy soğan; 3 diş sarımsak (ezilmiş); 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı kuru nane; 2 çay kaşığı sumak; 1/2 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay bardağı zeytinyağı; 2 su bardağı sıcak su. Hazırlanışı: 1. Kurutulmuş patlıcanları kaynayan suyun içerisine atıp yumuşayana kadar, yaklaşık 5-7 dakika bekletin. 2. Suyunu süzdürerek soğuk suya alın. 3. İç harcını hazırlamak için, zeytinyağıyla birlikte soğanları yumuşayana kadar soteleyin. 4. Sarımsak, domates ve biber salçasını ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. 5. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin. 6. 2-3 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, sumak, kuru nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. 7. Sıcak suyu ve nar ekşisini ekleyip son kez karıştırın ve orta ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 8. Harç oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika dinlendikten sonra kuru patlıcanların içini 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve elinizde üst kısımlara bastırarak birleştirin. 9. Ağız kısımları üste bakacak şekilde patlıcanları tencereye dizin. 10. Bir kasede sıcak su, tuz ve sumağı karıştırıp 5 dakika bekletin. 11. Tel süzgeçle taneleri süzdürüp kalan suyu oda sıcaklığında soğutun. 12. Tencereye dizdiğiniz patlıcanların üzerine sumaklı suyu ve zeytinyağını gezdirip tencerenin kapağını kapatın. 13. Kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Patlıcanları kurutmak için: 1. Patlıcan