• Buradasın

    Badımcanın en güzel yemeği nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of golden-brown eggplant rolls (Badımcan Sarma) stuffed with aromatic herbs and spices, garnished with fresh parsley, resting on a traditional Turkish ceramic plate with a warm, rustic kitchen backdrop.
    Badımcanın (patlıcan) en güzel yemeklerinden bazıları şunlardır:
    • Badımcan dolması 3. Ana malzemesi patlıcan olan bu yemeğin iç harcı et, soğan, tuz, karabiber ve zerdeçaldan oluşur 3. Kıyma piştikten sonra iç harca ince kıyılmış fesleğen eklenebilir 3. Ayrıca, domates dolması ile birlikte hazırlandığında iç harca domates suyu da eklenir 3.
    • Badımcan şaşlık 4.
    Azerbaycan mutfağında yer alan bu yemekler, badımcan (patlıcan) ile yapılan lezzetli seçenekler arasında sayılabilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Badamcan dolması hangi yemektir?

    Badımcan dolması, Azerbaycan mutfağına ait bir yemektir. Badımcan dolmasının malzemeleri: 6 küçük, siyah tenli patlıcan; 6 orta boy yeşil biber; 6 büyük, sert domates; 4 yemek kaşığı bitkisel yağ veya tereyağı; 700 gram kıyma veya kuzu eti; 2 orta boy soğan; 1 yeşil biber (acı veya tatlı), ince doğranmış; 1 su bardağı taze fesleğen; 1/2 su bardağı haşlanmış ve bölünmüş nohut (isteğe bağlı); tuz ve karabiber. Badımcan dolmasının hazırlanışı: 1. Patlıcanların sap kısmı ile birlikte ucu kesilir, soğuk tuzlu suya konarak kaynayana kadar ısıtılır. 2. Uzunlamasına kesilir ve içi temizlenir. 3. Kıyma, soğanla birlikte hazırlanır, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. 4. Kıymaya doğranmış yeşillik ve baharatlar eklenir ve patlıcanlara doldurulur. 5. Doldurulmuş patlıcanlar tencereye yerleştirilir, üzerine 2 yemek kaşığı yağ dökülür ve kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilir. Badımcan dolmasının yanında genellikle darçınlı yoğurt servis edilir.

    Badımcan yemeği hangi yöreye ait?

    Badımcan yemeği, Azerbaycan mutfağına aittir.