Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:
- Kara Patlıcan: En bilinen ve en çok kullanılan çeşittir, uzun ve mor renktedir 12.
- Beyaz Patlıcan: Daha küçük ve daha az acı olan, çiğ olarak da tüketilebilen bir çeşittir 12.
- Halka Patlıcan: Yuvarlak ve halkalı bir yapıya sahiptir, genellikle közlemede kullanılır 1.
- Domates Patlıcanı: Küçük ve domatese benzeyen bir çeşittir, salatalarda ve mezelerde kullanılır 1.
- Zebra Patlıcan: Dış yüzeyinde beyaz ve mor çizgiler bulunan estetik bir görünüme sahip çeşittir 2.
- Uçan Patlıcan: Uzun ve ince bir yapıya sahiptir, tatlı bir lezzete sahiptir, genellikle salatalarda veya mezelerde kullanılır 2.
- Sarı Patlıcan: Nadir bulunan, sarı renkte ve yuvarlak bir yapıya sahip çeşittir, sebze yemeklerinde ve salatalarda kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: