Buradasın
Patlıcan reçeli nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Patlıcanları bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırın 1.
- Ertesi gün kireçli sudan alıp birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatın 1.
- Tam pişmeden alıp süzgece koyarak biraz soğutun 1.
- Soğutulan patlıcanları ele alarak hafifçe sıkın ve siyah suyunu çıkarın 1.
- Diğer tarafta şekerle suyu kaynatın 1.
- Sıkılan patlıcanları şekerli suya atın 1.
- Limon suyunu sıkıp bir süre kaynatın 1.
- Patlıcanlar şeffaflaşıp şurup reçel kıvamına gelince ateşten alın 1.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurun 1.
Alternatif bir tarif:
- 1 kg patlıcan 2;
- 1 kg toz şeker 2;
- 2 yemek kaşığı kireç 2;
- 1 tutam zey veya limon tuzu 2;
- 1 paket vanilya 2;
- 2 adet limon 2;
- 2 adet karanfil 2.
Yapılışı:
- Patlıcanların kabuklarını ince ince soyun 2.
- 2 yemek kaşığı kiraç eklenen suda bir gece bekletin 2.
- Patlıcanları durulayıp yumuşayana kadar haşlayın 2.
- Şerbeti için; 2 buçuk bardak toz şeker 2 buçuk bardak suyla birlikte koyulaşana kadar kaynatın 2.
- 1 tutam zey veya limon tuzu katın 2.
- Bütün olarak haşlanan patlıcanları süzüp soğumadan sıcak şerbetin içine atın 2.
- Üzerine 1 paket vanilya serpin 2.
- 2 adet dilimlenmiş limon ve 2 tane karanfil ile kısık ateşte şerbetle birlikte biraz daha pişirin 2.
- Patlıcan reçeli servise hazırdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: