• Buradasın

    Patlıcan reçeli nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patlıcan reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
    • 10 küçük patlıcan 1;
    • 1 kg şeker 1;
    • 1 limon 1;
    • 250 g sönmemiş kireç 1;
    • 250 g zey 1;
    • 2 lt su 1.
    Yapılışı:
    1. Patlıcanları bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırın 1.
    2. Ertesi gün kireçli sudan alıp birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatın 1.
    3. Tam pişmeden alıp süzgece koyarak biraz soğutun 1.
    4. Soğutulan patlıcanları ele alarak hafifçe sıkın ve siyah suyunu çıkarın 1.
    5. Diğer tarafta şekerle suyu kaynatın 1.
    6. Sıkılan patlıcanları şekerli suya atın 1.
    7. Limon suyunu sıkıp bir süre kaynatın 1.
    8. Patlıcanlar şeffaflaşıp şurup reçel kıvamına gelince ateşten alın 1.
    9. Sıcak sıcak kavanozlara doldurun 1.
    Alternatif bir tarif:
    • 1 kg patlıcan 2;
    • 1 kg toz şeker 2;
    • 2 yemek kaşığı kireç 2;
    • 1 tutam zey veya limon tuzu 2;
    • 1 paket vanilya 2;
    • 2 adet limon 2;
    • 2 adet karanfil 2.
    Yapılışı:
    1. Patlıcanların kabuklarını ince ince soyun 2.
    2. 2 yemek kaşığı kiraç eklenen suda bir gece bekletin 2.
    3. Patlıcanları durulayıp yumuşayana kadar haşlayın 2.
    4. Şerbeti için; 2 buçuk bardak toz şeker 2 buçuk bardak suyla birlikte koyulaşana kadar kaynatın 2.
    5. 1 tutam zey veya limon tuzu katın 2.
    6. Bütün olarak haşlanan patlıcanları süzüp soğumadan sıcak şerbetin içine atın 2.
    7. Üzerine 1 paket vanilya serpin 2.
    8. 2 adet dilimlenmiş limon ve 2 tane karanfil ile kısık ateşte şerbetle birlikte biraz daha pişirin 2.
    9. Patlıcan reçeli servise hazırdır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patlıcan reçeli neye iyi gelir?

    Patlıcan reçelinin bazı faydaları: Vitamin ve mineral deposu: A, C ve B grubu vitaminler ile potasyum, magnezyum ve fosfor içerir. Bağışıklık sistemi: Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Sindirim: Lif açısından zengin olduğu için sindirimi destekler ve tokluk hissi verir. Kalp sağlığı: Kötü LDL kolesterolü azaltır ve iyi HDL kolesterol alımını teşvik eder. Kemik sağlığı: Fenolik bileşikler sayesinde kemik sağlığını iyileştirebilir. Anemi: Demir eksikliğini (anemi) önlemeye yardımcı olabilir. Antioksidan: Antioksidan özelliği sayesinde birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır. Patlıcan reçeli şekerli bir yiyecek olduğu için aşırı tüketilmemelidir.

    Patlıcanın hangi çeşidi reçeli yapılır?

    Patlıcan reçeli yapmak için küçük ve körpecik patlıcanlar kullanılır.

    Patlıcan reçeline ne kadar şeker konur?

    Patlıcan reçeli için 1 kg şeker kullanılması önerilir.